På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Castellumbråket, grön gas och tillväxtaktier i kylan

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

SLÅR TILLBAKA MOT KRITIK. Castellums nya vd Rutger Arnhult avfärdar de internationella investmentbankernas tal om rabatt på aktien på grund av tveksam bolagsstyrning med honom vid spakarna. (DI)

MER STÖRNINGAR. Kinas aggressiva nedstängningar av samhällen riskerar att leda till ytterligare störningar i de globala tillverkningskedjorna. (DI)

I KYLAN. Stigande marknadsräntor har sänkt tillväxtaktierna på Stockholmsbörsen med 20 procent från årsskiftet. Den stundande rapportperioden kommer att ge svar på om det verkligen är rätt att värdera alla tillväxtbolag enligt samma räntepremiss. (DI)

GRÖN GAS. Norska Yara, som är världsledande på konstgödsel, har drabbats av höga naturgaspriser. Men omställningen mot grönare gödningsmedel och god direktavkastning gör aktien lockande. (DI)

ÖKAD SANNOLIKHET TELIA-AFFÄR. Danska Egmont mångmiljardsatsar för att möta konkurrensen från globala mediejättar inom bland annat tv och film. Beskedet ökar sannolikheten för en affär som involverar Telias medieverksamhet, enligt Stefan Gauffin, telekomanalytiker på DNB. (DI)

FÖRVÄNTAN. Vinstfesten på Wall Street ser ut att ha bromsat i slutet av fjolåret men förväntningarna är fortfarande högt ställda inför sista rapportperioden från ett år med kraftig tillväxt. Högre räntor, leveransproblem och omikroneffekter står i rampljuset. (DI)

Gå till Placera.se för att läsa fler artiklar

Här hittar du alla våra aktieanalyser

Här finns alla våra fondanalyser

Här hittar du allt om privatekonomi

Här finns våra makrokommentarer

Här kan du lyssna våra poddar

Här kan du se alla våra tv-inslag

Här hittar du det månatliga strategidokumentet

Här kan du se redaktionens aktieinnnehav

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -