Placera Nyhetsbrev, lördag 17 november 2018

Börsuppgång mattas av, Astra tynger

Börsen Stockholmsbörsen inledde fredagens handel med tydliga uppgångar men där medvinden avtog efter att de stora Europabörserna vänt från plus till tydligt minus. USA-terminerna pekar på en negativ fredagsstart.

Läs hela artikeln

Analys av Per Ericson

Björn Borg lockar inte till köp

Aktieanalys Björn Borg har trots svag underliggande försäljning förbättrat resultatet i år. Aktien har gått dåligt en längre tid och värderingen är låg. Vi har trots det svårt att känna köpsuget.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pär Ståhl

Genom gränderna till en jättebörs

Placera i Asien En kort bussresa på trånga gator leder fram till Hongkong-börsen. Börsen är navet i regionen och här kan du handla såväl Hongkongnoterade aktier som kinesiska A-aktier.

Läs hela artikeln

Kommentar av Fredrik von Schantz

Börsen mellan hopp och förtvivlan

Utblick Underbart är kort. Uppstudsen vi såg kring månadsskiftet är än så länge inte mycket att hurra för. För vad det är värt talar säsongsmönstret för en bättre avslutning på 2018.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pekka Kääntä

Ljusning i sikte för världens börser

Utblick Efter ett katastrofalt oktober ser det nu lite ljusare ut på många av världens börser, även om den underliggande nervositeten finns kvar. Hoppet står till lite bättre konjunktursignaler och positivare tongångar i handelsfrågan.

Läs hela artikeln

Stark börsöppning med ABB som vinnare

Börsen Stockholmsbörsen inledde fredagens handel med tydliga uppgångar där sentimentet fick stöd av torsdagens uppgångar på Wall Street.

Läs hela artikeln

Lågriskfonden Adrigo Hedge nu daglighandlad

ANNONS Adrigos flaggskeppsfond - lågriskhedgefonden Adrigo Hedge ? har nu blivit daglighandlad. Bolagets nya hedgefond - Adrigo Small & Midcap har samtidigt fått en kanonstart. Sedan starten för ett år sedan har den stigit med hela 23 procent. Här berättar förvaltaren Staffan Östlin vad som ligger bakom framgången och hur han ser på den närmaste framtiden.

Läs hela artikeln

Dagens börshändelser

Till företagskalendern

Ansvarig utgivare

Anders Lundborg

Redaktionen

info@placera.nu

Om nyhetsbrevet

Avbeställ nyhetsbrevet
Annonsera i nyhetsbrevet