Placera Nyhetsbrev, tisdag 12 december 2017

"Afrika har störst uppsida kvar"

Afrika Det stormar politiskt i Zimbabwe och Robert Mugabe har nyligen meddelat sin avgång som president. Landets aktiebörs noteras samtidigt för en uppgång på omkring 170 procent under 2017. Skenet bedrar dock - valutaras får den till synes fantastiska uppgången att framtå som mindre lysande.

Läs hela artikeln

Radarsensoraktien rusar i börspremiären

Börs Den största utmaningen för radarsensorbolaget Acconeer, som vill sälja miniradar till batteridrivna konsumentelektronikprodukter, är att växa organisationen och att lyckas utveckla mjukvaran som kunderna behöver för sina användningsmodeller.

Läs hela artikeln

Ericsson och råvaror drar

Börsen Stockholmsbörsen visade, likt de ledande indexen på kontinenten, en svagt positiv rörelse tidig tisdagseftermiddag. Ericsson och råvarurelaterat återfanns bland aktier som bidrog positivt åt utvecklingen.

Läs hela artikeln

Kommentar av Karl Lans

Strålande år för vapenjättarna

Börs Romerska talesättet: ?Om du vill ha fred, förbered för krig?, gäller i högsta grad. Vapenförsäljningen ökar och vapenproducenternas aktier rusar. Aktierna i världens tio största vapenproducenter har hittills i år stigit 18 procent i snitt.

Läs hela artikeln

Stärkt krona, börsen på noll

Börsen Stockholmsbörsen tappade något efter högre svensk inflation än väntat på tisdagsförmiddagen men arbetade upp sig till nollstrecket igen.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pekka Kääntä

November en lättnad för Ingves

Makrokommentar Något högre svenska inflation än väntat i november ökar sannolikheten för att Riksbanken sitter still i båten vid decembermötet.

Läs hela artikeln

Analys av Per Ericson

Värderingen talar för Swedol

Aktieanalys Swedol går som tåget, men aktien har tappat mark de senaste månaderna. Med låg värdering på rimliga prognoser och en uttalad förvärvsagenda tycker vi aktien är värd en chans.

Läs hela artikeln

Dagens börshändelser

Rapporter

Egetæpper
SAS

Stämmor

Alelion Energy Syst.
Greentech Ener.
Spb 1 Øst-Aker
Wifog Holding
Xtranet Gr. i Sthlm

Händelser

Doxa - Korrektion nyemision
Eurocine - Nyemission
Till företagskalendern

Ansvarig utgivare

Anders Lundborg

Redaktionen

info@placera.nu

Om nyhetsbrevet

Avbeställ nyhetsbrevet
Annonsera i nyhetsbrevet