Placera Nyhetsbrev, lördag 23 mars 2019

TV: Vårdaktien med stor uppsida

PlaceraTV Coelis förvaltare Mattias Eriksson besöker Placeras studio. I veckans sista program diskuteras bland annat uppköpskandidater. Dessutom ger Mattias tips på aktier som står inför en "skördetid".

Läs hela artikeln

Kommentar av Per Ericson

Så värderas börsens fastighetsaktier

Börskommentar Dämpade ränteförväntningar har eldat på fastighetssektorn sedan slutet av förra året. Baksidan av myntet är dock en dämpad konjunktur vilket inte gynnar fastighetsbolagen.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pekka Kääntä

Molnen över Europa allt mörkare

Makrokommentar Det ser allt mörkare ut för tillväxten i EMU-området och det blir allt svårare att förklara svaghetstecknen i ekonomin med att det i huvudsak är tillfälliga faktorer som drar ner tillväxtssiffrorna.

Läs hela artikeln

Kommentar av Pär Ståhl

Kinas kapitalhunger skakar om

Marknadskommentar Efter MSCI:s beslut att inkludera kinesiska A-aktier i flera index, är det nu dags att öppna den kinesiska obligationsmarknaden för utländska investerare.

Läs hela artikeln

Börsens nedgång tilltar - Europa tynger

Börsen Stockholmsbörsen vek av söder ut i fredagens öppningshandel och index parkerade sedan en bra bit ner på minus. Att både franskt och tyskt inköpschefsindex visade vara sämre än väntat bidrog till pressen och bland enskilda aktier stod Swedbank i fokus.

Läs hela artikeln

Kommentar av Karl Lans

Morgan: Köpläge i cykliska EU-aktier

Börs Den amerikanska banken Morgan Stanley ser nu ett köpläge i cykliska europeiska aktier med stor inhemsk exponering. Här finns flera aktier med låg värdering, enligt banken.

Läs hela artikeln

Svag börs, Europa-statistik tynger

Börsen Stockholmsbörsen inledde fredagens handel på lätt plus men vände sedan ned när både franskt och tyskt inköpschefsindex visade sig vara sämre än väntat.

Läs hela artikeln

Dagens börshändelser

Rapporter

WeSC
Till företagskalendern

Ansvarig utgivare

Anders Lundborg

Redaktionen

info@placera.nu

Om nyhetsbrevet

Avbeställ nyhetsbrevet
Annonsera i nyhetsbrevet