På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fredagens alla nya aktierekar

Börs Swedish Match och SAS finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

DNB återupptar bevakning av SAS aktie efter torsdagens bokslut och rekommenderar sälj samt sätter riktkursen 1:00 kronor, framgår av ett morgonbrev.

SAS aktie har stigit med ungefär 50 procent sedan rekapitalisationen genomfördes och taget nuvarande värdering i beaktning ser vaccinutvecklingen kring covid-19 väl inprisad ut, skriver banken.

"Vi anser att det råder en icke-attraktiv riskjusterad avkastningsbild vid dagens kurs och spår fortsatt hög risk från covid-19 på väg in i 2021", skriver banken.

Flera andra analytiker har under torsdagen och fredagsmorgonen släppt liknande analyser där samtliga som kommit Nyhetsbyrån Direkt till kännedom haft säljråd. DNB:s riktkurs är dock i bottenskiktet. SAS aktie stängde kring 1:70 kronor på torsdagen, alltså att jämföra med DNB:s riktkurs på 1:00 kronor.

SAS riktkurs sänks till 1:30 kronor (1:50) hos Sparebank 1 Markets, framgår av en analys dagen efter att flygbolaget lämnat bokslut för det turbulenta 2020.

Sparebank 1 upprepar samtidigt säljrekommendationen och menar att den nuvarande värderingen av aktien (1:80 kronor) medför en icke-attraktiv riskjusterad avkastningsbild.

"Vår bedömning är att värderingen och den fortsatta kassaförbränningen väger över de positiva nyheterna kring vaccin och en uppdämd efterfrågan för resor", skriver bankens analytiker.

RX Securities upprepar köp för Oasmia men sänker riktkursen till sju kronor från nio kronor. Revideringen återspeglar den kliniska risken i de nya testerna kring Apealea under första halvåret 2021, samt förseningen av dess potentiella kommersialisering i USA.

RX Securities skriver att man hade förväntat sig att datan från det europeiska godkännandet för Apealea skulle vara tillräckligt för ett liknande godkännande hos amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA. Men dessvärre blir detta inte så baserat på gårdagens uppdatering från Oasmia och dess partner Elevar Therapeutics. Analysfirman räknar nu med en lansering först i mitten av 2025 att jämföra med tidigare början av 2022.

Man räknar fortsatt med att Apealea lanseras i det första europeiska landet under första halvåret 2021.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Nent till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 600 från 230 kronor. Det skriver Reuters. Nent-aktien stängde på 445:60 kronor på torsdagen.

Oddo inleder bevakning på Autoliv med rekommendationen köp - BN

Nordea Markets har återupptagit bevakning av servicebolaget Coor med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 85 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 71 kronor på torsdagen.

Jefferies sänker riktkursen för Swedish Match till 536 kronor (551), upprepar underperform - BN

Morningstar sänker Sobi till behåll (köp), upprepar riktkurs 190 kronor - BN

 

 

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -