Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analys har hittat två aktier med köpsignaler, och en aktie man ska se upp med.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns i närheten av de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Trendbilden tillsammans med säsongsvariationer för index senaste tio åren indikerar att osäkerheten och volatiliteten kan fortsätta under en tid framöver och att det kan vara en god idé att hålla ned portföljrisken.

Kursen har marginellt brutit stödet vid 570 vilket är en negativ signal. Det är emellertid först vid en slutkurs under stödet vid 546 punkter som indikationer om ett mer ihållande skifte ges.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Resurs Holding ligger i stigande trendkanaler på både kort och på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare tenderat att tillta sedan en tid tillbaka. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trendkanaler tenderat att leverera meravkastning mot marknaden efterföljande månader.

Det finns flera horisontella stöd under dagens nivå vilket indikerar indikerar att det är många investerare som anser att aktien är köpvärd här. Det kan begränsa nedsidan vid rekyler nedåt.

Insiderhandeln är maximalt positiv enligt Investtechs Insiderbarometer efter att fem köp rapporterats under maj och juni månad.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

PowerCell Sweden har brutit horisontella trendkanaler på både kort och medellång sikt efter att aggressiva köpare pressat upp kursen under torsdagen och fredagen. Trendbrottet indikerar att det skett ett positivt skifte i hur investerare bedömer bolagets kommande ekonomiska utsikter. Genomsnittsutvecklingen för aktier med denna köpsignal motsvarar en meravkastning på 4,0 procentenheter på tre månaders sikt för aktier på de nordiska börserna.

Positiv volymbalans visar att aktien normalt stiger på hög volym och faller på dagar med låg volym och det stärker köpsignalen.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Hexpol B förstärkt tidigare motstånd kring 95 kronor med ytterligare toppar. Motstånden indikerar att många investerare anser att aktien blivit för dyr efter den starka kursutvecklingen i april. Fallande RSI-trend indikerar att momentum avtagit. Kortsiktigt stöd finns från bottnarna vid cirka 90,50 kronor. En slutkurs under denna nivå skulle öppna upp för ytterligare nedgång.

Närheten till motstånden, som kombineras med hög handelsvolym och därmed anses vara starka, indikerar att dagens kurs kan vara en bra utgångskurs.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -