På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Billiga aktier och bitska blankare

Redaktionspodden: Det stormar i Storbritannien och på börsen finns det gott om både billiga aktier och aggressiva blankare. Fiberstjärnor, sportbilar och egna affärer är andra ämnen som Martin Blomgren, Daniel McPhee, Pekka Kääntä och Karl Lans avhandlar i veckans Redaktionspodd.

Publicerad: 2022-09-30 14:12 av Placera.

Det finns ljuspunkter - på kort sikt

Vår marknadssyn: Vi kan lägga ännu en dyster månad på finansmarknaden bakom oss och många surdegar hänger sig troligtvis kvar under resten av året. Kortsiktig finns dock visst hopp om en börsrevansch.

Publicerad: 2022-09-30 13:24 av Pekka Kääntä

Börsen på plus, Sinch vinnare

Börsen: Stockholmsbörsen handlades uppåt under fredagen efter föregående dags kraftiga nedgång. Fredagens stora vinnare var Sinch, trots att morgonens uppgång minskat tydligt. Även torsdagens rapportförlorare H&M, och kurspressade SBB återhämtade sig något.

Publicerad: 2022-09-30 13:12 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Förvaltaren ser den vikande tillväxten som börsens tydliga huvudfiende

Carl Sundblad som förvaltar fonderna Cliens Småbolag och Cliens Micro Cap menar att bolagen fortsatt är förvånansvärt positiva gällande utsikterna framöver. Däremot är förvaltaren något mer avvaktande gällande hösten och vinterns utveckling. Det säger Sundblad i en intervju med Placera.”Bolagen är f ...

Publicerad: 2022-09-30 10:16 av Finwire

Positiv börs, Sinch bland vinnnarna

Börsen: Stockholmsbörsen öppnade fredagen med stigande indexnoteringar efter föregående dags kraftiga nedgång. Morgonens stora vinnare var Sinch, men även torsdagens rapportförlorare H&M hämtade sig något.

Publicerad: 2022-09-30 09:46 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Carl Sundblad om börshösten

Intervju: Småbolagen har haft ett tufft år på börsen och Carnegie Small Cap Index är ner drygt 40 procent på året. Placera har träffat småbolagsförvaltaren Carl Sundblad för att höra hans tankar kring året som gått och börshösten.

Publicerad: 2022-09-30 09:30 av Daniel McPhee

Fredagens alla nya aktierekar

Börs: Tele2 och Peab finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Publicerad: 2022-09-30 09:17 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt/Finwire

Placera listar de bästa fonderna under den senaste treårsperioden

Placera har listat de fonder från Avanzas fondutbud som klarat sig bäst under de senaste tre åren som varit en väldigt volatil period.De två fondkategorier som har flest fonder på listan är branschfonder inom teknik samt fonder som investerar i förnyelsebar energi. Fyra av de fem fonder som toppar l ...

Publicerad: 2022-09-30 09:14 av Finwire

Placeras utvalda fonder i oktober

Köptips: Nedgången på världens börser har fortsatt med förnyad kraft under september och riskaptiten har sjunkit till nya bottennivåer. Placera avvaktar och gör inte några förändringar i utbudet av fonder inför oktober.

Publicerad: 2022-09-30 09:06 av Pär Ståhl

Köpvärda fonder i april - så gick det

Utvärdering: De tvära kasten på de globala börserna under sommar och september gör att det senaste halvåret varit riktigt svagt. Den svaga avkastningen har påverkat Placeras utvärdering av fondvalen inför april.

Publicerad: 2022-09-30 09:04 av Pär Ståhl

Börsen idag: Öppning kring noll väntas

Morgonrapport: New York-indexen föll under gårdagen och Asiens marknader följer och backar under morgonen. Ledande terminer indikerar en öppning kring nollan för OMXS30.

Publicerad: 2022-09-30 08:20 av Placera.

Sparpaket, lågkonjunktur och oro för finansieringen

Nyheter i korthet: Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

Publicerad: 2022-09-30 07:33 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Kraftiga nedgångar på USA-börserna

New York: De amerikanska börserna bjöd på kraftiga nedgångar på torsdagen. Apple föll efter en nedgradering av Bank of American. Bättre gick det för Occidental Petroleum efter fortsatta köp från Berkshire Hathaway.

Publicerad: 2022-09-30 07:16 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Deppiga börser i Asien

Asien: Aktiemarknaderna i Asien- och Stillahavsområdet handlades nedåt på fredagen, efter att USA:s börser noterats på nytt årslägsta vid stängning på torsdagskvällen. Kinas officiella fabriksdata visade dock en oväntad expansion under augusti.

Publicerad: 2022-09-30 07:14 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Så blir du en framgångsrik blankare

Placerapodden: Placeras Karl Lans intervjuar blankaren Fraser Perring från Viceroy Research om hans bästa råd för att bli en framgångsrik kortsäljare och en långsiktig investerare. I Sverige har Perring blivit uppmärksammad för sina baissespekulationer i SBB och nu senast Truecaller.

Publicerad: 2022-09-29 16:25 av Placera.

BV: Trögt för tobaksbolaget STG

Aktieanalys: En vinstvarning efter sommaren sänkte STG som ditintills slagit index. Leveransproblem slog mot såväl omsättning som lönsamhet. Bolaget hänvisar till temporära leveransproblem. Ingen rök utan eld, men det finns skäl till optimism.

Publicerad: 2022-09-29 14:39 av Lars Frick, Börsveckan

BV: Trögt för tobaksbolaget STG

Aktieanalys: En vinstvarning efter sommaren sänkte STG som ditintills slagit index. Leveransproblem slog mot såväl omsättning som lönsamhet. Bolaget hänvisar till temporära leveransproblem. Ingen rök utan eld, men det finns skäl till optimism.

Publicerad: 2022-09-29 14:39 av Lars Frick, Börsveckan

De bästa fonderna på tre års sikt

Fondkommentar: De senaste tre åren hör sannolikt till en av de mest innehållsrika och volatila perioderna för fondsparande någonsin. Placera har listat de fonderna som klarat den svängiga perioden bäst.

Publicerad: 2022-09-29 12:19 av Pär Ståhl

Börsen backar, H&M rapportfaller

Börsen: Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel tydligt nedåt i linje med ledande Europabörser. Bioarctic fortsatte rusa efter onsdagens studiebesked och klädjätten H&M tappade efter sin rapport som kom in under förväntan.

Publicerad: 2022-09-29 11:05 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Fortsatt momentum för Hexatronic

Aktieanalys: Fiberteknikbolaget Hexatronic har haft en fenomenal resa på börsen senaste åren. Förvärven i USA, Storbritannien och Tyskland har gett resultat och skapat stora framtida möjligheter när utbyggnaden av den globala digitala infrastrukturen fortsätter.

Publicerad: 2022-09-29 09:12 av Daniel McPhee

Så undveks finansiell härdsmälta i UK

Makrokommentar: Bank of England tvingades trycka på panikknappen när marknaden gjorde tummen ner för den brittiska regeringens ”mini-budget”. Det gav positiva reaktioner på finansmarknaden men risken är att lyckan blir kortvarig.

Publicerad: 2022-09-29 08:55 av Pekka Kääntä

Börsen idag: Öppning i sidled väntas

Morgonrapport: New York-indexen avancerade under gårdagen och Asien följer och handlas uppåt under morgonen. Ledande terminer indikerar en öppning i sidled för OMXS30.

Publicerad: 2022-09-29 08:00 av Placera.

Torsdagens alla nya aktierekar

Börs: Bioarctic och Embracer finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Publicerad: 2022-09-29 07:54 av Placera/Nyhetsbyrån Direkt/Finwire

Intrumraset, Nordstjernan och svårkollade saker

Nyheter i korthet: Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

Publicerad: 2022-09-29 07:46 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Breda uppgångar på New York-börserna

USA: De amerikanska börserna avslutade onsdagens handel starkt efter en osäker inledning. Apple drogs dock inte med i uppgången efter rykten om minskad produktion. Bättre gick det för Biogen efter positiva studieresultat.

Publicerad: 2022-09-29 07:35 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Två finska kandidater till portföljen

Aktier: Den finska börsen har precis som mycket annat fått rejält med stryk under 2022. Placera har valt två finska aktier som är värda att lägga in på bevakningslistan.

Publicerad: 2022-09-28 14:58 av Ludvig Löngårdh

Börsen på minus, Truecaller faller

Börsen: Stockholmsbörsen sjönk under onsdagens förmiddagshandel i en något större utsträckning än de ledande Europabörserna. Nedgången på börserna dämpades dock vid 12-tiden efter beskedet att Bank of England genomför temporära köp av statsobligationer med längre löptider i syfte att återställa ordnade mark ...

Publicerad: 2022-09-28 14:51 av Nyhetsbyrån Direkt/Placera.

Summering av 'enkla fondportföljer' - Placera

Placeras Pär Ståhl har i en fondkommentar summerat avkastningen för senaste året i sina så kallade enkla portföljer. Även fondportföljen med lägst risk har visat negativ utveckling under det svaga börsåret.Ståhl har skapat tre fondportföljer med namnen "Snåljåpen", "Latmasken" och "Fondatleten".Snål ...

Publicerad: 2022-09-28 12:25 av Finwire

Skräcken tillbaka bland investerarna

Börs: Det hoppfulla börshumöret under sommaren är som bortblåst igen. Nu är det rädsla som dominerar och på kort sikt är det bara att välkomna.

Publicerad: 2022-09-28 11:50 av Martin Blomgren

Mina tre enkla fondportföljer

Fonder: Det har gått snart ett år sedan jag genomförde ett fondbyte i mina tre enkla portföljer. Det är tre fondportföljer med olika risknivå som ska inspirera till ett enkelt fondsparande.

Publicerad: 2022-09-28 10:54 av Pär Ståhl

Visa fler resultat