Aktierna med köpsignaler

Teknisk Stockholmsbörsen är svagt negativ enligt Investtechs tekniska analys, och en aktie får köpsignal och två får säljsignaler.

Stockholmsbörsen har brutit en stigande trendkanal vilket i första skedet ger en indikation om en mer sidledes utveckling. Det finns nya motstånd mellan cirka 570-580 punkter vilket kan begränsa uppsidan. En slutkurs under stödet vid 546 punkter kommer vara ytterligare en negativ signal.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex indikerar båda att det är en övervikt av pessimistiskt inställda investerare på börsen just nu. Det ökar risken för ett brott genom stödet.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt uppgång. Särskilt är köpandelen hög på kort sikt – 76 procent den senaste veckan.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

 

AarhusKarlshamn har stigit efter att bolaget redovisat sitt bokslut den 5 februari. Det indikerar att investerare ser positivt på bolagets kommande ekonomiska utveckling. Uppgången har resulterat i att aktien är tillbaka i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket enligt Investtechs forskning ger goda förutsättningar för fortsatt uppgång och meravkastning mot börsen.

En bidragande orsak till kursuppgången kan också vara den senaste tidens osäkerhet på börsen. AarhusKarlshamn har en låg volatilitetsrisk – kursen avviker lite från dag till dag – och anses av många vara en defensiv aktie.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

ICA Gruppen AB presenterade sitt bokslut under torsdagen och detta mottogs negativt av investerare som pressade ned kursen. Det var dock först under fredagen som kursen passerade stöden vid 295-296 kronor vilket utlöste en säljsignal.

Den fallande trendkanalen, som stärks av negativ volymbalans, signalerar fortsatt svag utveckling då aktier i fallande trendkanaler historiskt levererat underavkastning mot genomsnittlig börsutveckling på tre månaders sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Troax Group föll på hög volym under måndagen i samband med att bolaget redovisade bokslutet för 2017. Nedgång på hög volym indikerar att osäkerheten kring bolagets kommande ekonomiska utveckling är starkt tilltagande på kort sikt.

Aktien har brutit ned från en närmast horisontell trendkanal vilket historiskt varit en stark säljsignal. I första hand indikeras nedgång till nästa horisontella stöd vid cirka 215 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -