Aktierna med köpsignal

Teknisk analys Investtechs tekniska analys ger köpsignaler på två aktier, och svagt sälj på en. Och Stockholmsbörsen ska fortsätta uppåt.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. 

Kursen har format ett kortsiktigt motstånd vid 564 punkter. Ett brott genom denna nivå kommer vara en positiv signal och en slutkurs över 565 punkter kommer ge en ny all time high.

Investtechs kortsiktiga hausseindex
ligger på 48 vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 61 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Intrum Justitia har haft en stark utveckling innanför en stigande trendkanal efter att kursen utlöst en köpsignal från en rektangelformation.

Kursen har också brutit ett tidigare motstånd vid 316 kronor och det saknas horisontellt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

RSI ligger över
70 vilket indikerar att momentum är positivt.

Insiderhandeln är positiv efter att flera köp rapporterats under slutet av 2016.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Gunnebo ligger i en stigande trendkanal. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trendkanaler presterat en statistisk meravkastning på 1,9 procentenheter på tre månaders sikt.

Kursen har marginellt brutit ett tidigare motstånd vid 44.50 kronor. Fortsatt uppgång och en slutkurs över en tidigare topp vid 45.10 kommer vara ytterligare en positiv signal.

Volymutvecklingen är positiv, vilket innebär att kursen normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym. Det stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Doro ligger i en fallande trendkanal och vidare nedgång inom den indikeras.

Kursen ligger mellan stöd vid 51-54 kronor och motstånd mellan 62-67 kronor. Ett brott genom någon av dessa nivåer kommer signalera fortsatt utveckling i samma riktning.

Insiderhandeln är negativ efter att bland annat Jerome Arnaud sålt aktier för strax under 10 miljoner kronor under december och januari.

Investtechs rekommendation: Svag sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -