Köp investmentklassikern

Teknisk analys OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Bland enskilda aktier rekommenderas bland annat ett klassiskt investmentbolag.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. 

Kursen har utmanat motståndet vid cirka 523 punkter vilket resulterat i en svag reaktion ned. Vid fortsatt nedgång finns det stöd vid cirka 498-510 punkter. En slutkurs över motståndet kommer emellertid utlösa en köpsignal.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 47 punkter vilket indikerar en svag övervikt av pessimister bland kortsiktiga investerare. Det långsiktiga ligger på 56 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 68 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 66 procent.

Sedan år 1987 har Stockholmsbörsen visat en genomsnittlig uppgång på drygt 11 procent från mitten av oktober till slutet av maj. Med avseende på årstid befinner vi oss därmed i en gynnsam period att köpa aktier. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

ABB (ABB)

ABB ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att optimismen och köpintresset bland investerare ökar.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 183 kronor. Motstånd finns vid 200 kronor och ett brott genom någon av dessa nivåer kommer signalera fortsatt utveckling i samma riktning.

Insiderhandeln är maximalt positiv efter att flera köp rapporterats under slutet av november. Det indikerar att insiders tror på en kommande positiv utveckling baserat på fundamentala orsaker.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Investor B (INVEB)

Investor B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen och vid 300-306 kronor vilket indikerar att det finns köpare som anser att aktien är billig på dessa nivåer, något som kan begränsa nedsidan.

Insiderhandeln är svagt positiv efter att vd Johan Forssell köpt aktier till ett värde av cirka 1,2 miljoner kronor i mitten av september.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Assa Abloy (ASSAB)

Assa Abloy ligger i en fallande trend, vilket indikerar att pessimismen ökar och att investerare stadigt går ned i pris för att kommar ur aktien. Fortsatt nedgång innanför trendkanalen indikeras.

Aktien har stöd vid ca 161 kronor samtidigt som det finns flera motstånd över dagens nivå, mellan 174-190 kronor, vilka kan begränsa uppsidan. Ett brott genom någon av de yttre nivåerna kommer signalera fortsatt utveckling i samma riktning.

Aktien är tekniskt svagt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svag sälj

 

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -