Köpsignaler i skogsbolag

Teknisk analys Börsindex ligger kvar i en stigande trend och köpsignaler har löst ut i två skogsbolag.

OMX Stockholm PI

Index visar en stigande trend på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. Det finns stöd vid 500-517 punkter och motstånd vid 529 punkter.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 56 respektive 73 vilket indikerar en övervikt av optimister bland de kort- och långsiktiga investerarna på börsen.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 68 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Enligt Investtechs forskning kring årstidsvariationer har Stockholmsbörsens OMXS30-index, sedan år 1987, visat en genomsnittlig utveckling på 0,7 procent i oktober och 2,1 procent i november.

Indexet är tekniskt positiv på medellång sikt

Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs har brutit taket i en rektangelformation (läs mer om rektangelformationer nedan) innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta är enligt Investtechs forskning en god signal om en kommande positiv utveckling.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 152 kronor och motstånd vid 161 kronor kan begränsa uppsidan. Ett brott genom den senare nivån kommer utlösa ytterligare en köpsignal och signalera fortsatt uppgång med en indikerar stor uppsida.

Positiv volymbalans och positivt momentum indikerar att optimismen stadigt ökar och stärker aktien på kort sikt.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 21 oktober. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Stora Enso

Stora Enso R ligger i en stigande trend vilket indikerar att optimismen ökar och vidare uppgång innanför den indikeras.

Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen och vid cirka 74-79 kronor. Aggressiva köpare har dessutom gjort att motståndet vid cirka 79 kronor har brutits vilket utlöst en köpsignal från en rektangelformation (läs mer om rektangelformationer nedan). Fortsatt uppgång till cirka 108 kronor signaleras.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 25 oktober. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Köpsignaler från rektangel-formationer

Sådana köpsignaler har statistiskt gett en kursuppgång på 5,8 procent under de tre månaderna efter signalen. Det visar en forskningsrapport från Investtech baserad på elva års data från Stockholmsbörsen.

Kursutveckling köp- och säljsignaler från rektangel-formationer på Stockholmsbörsen identifierade av Investtechs automatiska algoritmer i medellånga kursgrafer.

Grafen visar genomsnittlig kursutveckling efter köp- och säljsignaler från rektangel-formationer. Signalerna utlöses på dag noll. 66 handelsdagar motsvarar cirka tre kalendermånader. Den blåa kurvan är köpsignaler. Den röda kurvan är säljsignaler. Det färgade området är standardavvikelsen. Den svarta linjen är referensindexet OMXS Benchmark GI.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -