ECB: Ser mörkare ut nu än i januari

Konjunktur De ekonomiska utsikterna är mörkare än de var för några veckor sedan och inflationstakten kommer att stiga senare än väntat. ECB kommer att diskutera de nya utsikterna vid policymötet i mars.

Det sade Bundesbankschefen och ECB-rådsledamoten Jens Weidman vid en presskonferens i samband med ett tysk/franskt ekonomiskt toppmöte på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Han sade dock att han inte ser skäl till pessimism, det syns inte några bevis på någon kraftig nedgång i Kina, endast en "gradvis dämpning" som pågått några år.

Franske centralbankschefen, Francois Villeroy de Galhau, sade samtidigt att penningpolitik kan stödja ekonomin, men den kan inte göra allt.

Jens Weidmann sade vidare att det pågår en debatt om att begränsa kontantköp i euroområdet.

I samband med presskonferensen sade tyske finansminister Wolfgang Schäuble att han inte är oroad över Deutsche Bank: "Nej, jag oroar mig inte för Deutsche Bank".

Jens Weidmann sade att han inte uttalar sig publikt om enskilda finansinstitut. Han sade dock att den nuvarande volatiliteten på finansmarknaderna är ett uttryck för osäkerhet, risker mot tillväxten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -