Tveksam till grekavtal på måndag

Europa Samtalen mellan Grekland och långivarna är nu mer konstruktiva, men det är tveksamt om det blir något avtal vid eurogruppens möte på måndag.

Det sade den tyske finansministern Wolfgang Schäuble på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Angående uppgifter i Financial Times sade han att IMF inte har uppgett att det krävs mer skuldavskrivningar för Grekland för att de ska gå med på nya låneutbetalningar. IMF har för euroområdets representanter bara konstaterat att det nu är svårare för Grekland att nå en uthållig skuldnivå.

Wolfgang Schäuble sade att de inte vill se en grekisk exit från euroområdet, men det innebär inte att de är redo att göra "vad som helst" för att det inte ska ske.

"Vi kommer att inom ramen för vad som är möjligt göra allt för att undvika detta och hjälpa Grekland. Men bara inom ramverket för vad vi har kommit överens om. Vi har inget annat mandat", sade han.

Han sade att han ska ha en diskussion med eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem om Grekland på onsdagen. Han kunde inte förklara varför så mycket tid kastats bort, men nu ser "saker bättre ut".

Han sade också att ingen tvingar Grekland att acceptera ett tredje stödprogram, uppgiften nu är att fullgöra det andra stödprogrammet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -