Sen med deklarationen? Du får en dag till på dig

Deklaration  Skatteverket beslutade på onsdagen att förlänga tiden för deklaration till och med den 3 maj. Bakgrunden är att det under dagen har varit svårt att komma fram till Skatteupplysningen.

"Det har till och från under dagen varit svårt att komma fram till Skatteupplysningen. De flesta kommer fram men ett stort antal personer har haft problem. De tekniska problemen kvarstår fortfarande. Därför har vi fattat beslut att förlänga inlämningsperioden av deklarationen till den 3 maj. Vi gör det för att de som idag har haft svårt att komma fram ändå ska kunna få sina frågor besvarade", säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Den som lämnar in deklarationen senast den 3 maj kommer alltså inte att påföras någon förseningsavgift. Den som deklarerar elektroniskt senast den 3 maj klockan 24.00 kan därtill få pengar tillbaka före midsommar på samma sätt som den som lämnat deklarationen till den 2 maj.

Hittills har över 4,5 miljoner personer deklarerat elektroniskt. Allt fler använder Skatteverkets elektroniska tjänster - via webbplatsen, mobilapplikation, sms eller knapptelefon. De flesta använder webbplatsen.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -