Idag skickas de första deklarationerna ut

Skatt Idag får de första av de som skaffat digital brevlåda sina deklarationer. Den som vill ha sin skatteåterbäring redan i april behöver deklarera digitalt senast den 31 mars, utan att göra några ändringar eller tillägg.

Den som anslutit sig till en digital brevlåda senast den 27 februari får sin deklaration skickad dit den 4-11 mars. I år är det nästan en halv miljon fler som får deklarationen så här tidigt jämfört med förra året, skriver Skatteverket i pressmeddelande.

Du som inte anslutit dig till en digital brevlåda får deklarationen med posten mellan den 13 mars och 15 april. Det går bra för alla att deklarera i appen eller på skatteverket.se från och med den 17 mars när deklarationen öppnar.

Den som kan godkänna de förifyllda uppgifterna och inte behöver göra ändringar eller tillägg kan få sina skattepengar redan 7-9 april. Sista dag att i så fall godkänna deklarationen digitalt är den 31 mars.

"Glöm inte att kontrollera uppgifterna i deklarationen när du fått den. Om uppgifterna inte stämmer är det viktigt att kontakta sin arbetsgivare så att de kan rättas", säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Här kan du läsa en jämförelse mellan de digitala brevlådorna som finns på den svenska marknaden.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -