På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Här e-deklarerar flest

Deklaration Rekordmånga svenskar har enligt Skatteverket redan hunnit e-deklarera. Se här var i Sverige som pappersblanketten inte har mycket att hämta.

När knappt två veckor kvarstår tills deklarationen ska vara inlämnad så har 2,2 miljoner svenskar hunnit deklarera elektroniskt, det vill säga via nätet, sms eller mobil-app i smartphone. Det är rekord, enligt Skatteverket. 

Mest deklareras det elektroniskt i Oxelösund i Södermanland, där 44 procent hittills har deklarerat elektroniskt. E-deklarerar gör man också helst i Hällefors och Ljusnarsberg i Västmanland.

Sett till län är det i Östergötland som folk är bäst på att deklarera elektroniskt, följt av Södermanland och Kalmar lön. 

"Svenska folket deklarerar allt tidigare och fler upptäcker våra e-tjänster. Det blir lättare att göra rätt om och man kan få tillbaka på skatten tidigare. Dessutom får man en kvittens på att deklarationen inkommit till Skatteverket när man e-deklarerar vilket kan kännas tryggt", säger Kaj Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Deklarationen ska vara inlämnad till Skatteverket senast den 2 maj och många brukar välja att deklarera de sista dagarna. Förra året e-deklarerade nästan 940 000 personer de två sista dagarna.  

"Vårt råd är att vara ute i god tid, särskilt om man har en lite mer komplicerad deklaration och kan behöva  hjälp. För den som behöver fråga något är det lättare att komma fram till Skatteupplysningen nu än under de sista dagarna", säger Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -