På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Måndagens alla nya aktierekar

Börs Bonava och Avanza finns bland aktierna som fått nya riktkurser.

Carnegie höjer riktkursen för Academedia till 93 kronor från 88 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Carnegie tror att bolagets rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret kommer att visa ytterligare ett stabilt kvartal från utbildningsbolaget. Aktien handlas kring drygt 81 kronor på måndagen. Academedias nästa kvartalsrapport väntas den 3 februai.

SEB höjer riktkursen för Bonava till 90 kronor (65), upprepar behåll - BN

DNB Markets höjer riktkursen för Bonava till 105 kronor från 95 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys som släpptes på måndagen efter att bolaget på söndagskvällen presenterat preliminära siffror för det fjärde kvartalet. Aktien i bostadsutvecklaren handlas kring 87 kronor på måndagen, motsvarande en uppgång med drygt 9 procent.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Getinge till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 170 från 210 kronor. Det framgår av en analys som släpptes på måndagen. Aktien handlas kring 195 kronor på måndagen, ned cirka 0,3 procent.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Alfa Laval till 240 kronor (200), upprepar behåll

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Avanza till behåll från köp. Riktkursen höjs däremot till 260 från 210 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 250 kronor på fredagens Stockholmsbörs.

"Efter en kursrusning på 58 procent sedan vår uppdatering den 21 september förra året anser vi att det är en bra tid för en andhämtningspaus i Avanza", skriver Kepler Cheuvreux.

DNB Markets sänker riktkursen för Ericsson till 126 kronor från 134 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Carnegie inleder bevakning av gamingbolaget Thunderful Group med en köprekommendation och riktkursen 95 kronor. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Thunderful stängde på 80:70 kronor i fredags. Aktien listades på First North den 7 december i fjol och priset i introduktionserbjudandet låg på 50 kronor. Carnegie var tillsammans med ABG Sundal Collier rådgivare i samband med noteringen på First North.

Credit Suisse höjer SSAB till outperform (neutral), riktkurs 33 kronor - BN

SEB Equities höjer sin riktkurs för verkstadsföretaget Sandvik från 200 till 240 kronor med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys inför Sandviks bokslutsrapport på torsdag. Sandvik-aktien stängde i fredags vid 218:40 kronor på Stockholmsbörsen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Mycronic till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 255 från 225 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 250 kronor i fredags och den har gått upp med 28 procent de tre senaste månaderna.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Volvo till 250 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 209:60 kronor i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Instalco till 307 kronor från 239 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 269:50 kronor föregående handelsdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för husdjursbolaget Swedencare till 440 kronor från 340 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 314 kronor på fredagen

Kempen sänker Castellum till sälj (neutral), riktkurs 185 kronor (195) - BN

Deutsche Bank höjer riktkursen för SSAB till 29 kronor (26), upprepar behåll

Jefferies höjer riktkursen för Sobi till 211 kronor (210), upprepar köp - BN

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Lyko till 300 kronor (310), upprepar behåll - BN

Jefferies sänker riktkursen för Essity till 320 kronor (339), upprepar köp - BN

Morgan Stanley höjer riktkursen för Boliden till 328 kronor (327,50), upprepar jämvikt - BN

HSBC sänker SAS till behåll (köp), riktkurs 1,70 kronor - BN

Kempen höjer Wihlborgs till neutral (sälj), riktkurs 180 kronor - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -