På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Batljan: Vi betalar mest i cash

Fastigheter SBB:s vd Ilija Batljan uttrycker förvåning över att den norska staten sålt drygt 8 procent av aktierna i Entra till Castellum som liksom SBB nu lagt ett budförslag på det norska fastighetsbolaget

Ilija Batljan framhärdar samtidigt att kontantdelen i SBB:s förslag är klart högre än dito i det konkurrende förslaget.

"Jag är förvånad att den norska staten hade så bråttom, men nu är alla förutsättningar på plats", säger Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt.

Uttalande kommer bara någon timme efter att Castellum lagt fram sitt budförslag och samtidigt berättat att bolaget förvärvat drygt 8 procent av aktierna i Entra från den norska staten.

Hur förändrar Catellums nyförvärvade innehav spelplanen?

"Det spelar ingen roll. Jag känner mig väldigt trygg med vårt bud", svarar Ilija Batljan.

Han pekar på att kontantdelen i SBB:s budförslag ligger på 115:50 norska kronor per aktie (av ett bud som vid tidpunkten för offentliggörandet var värt cirka 165 norska kronor per aktie i Entra).

Kontantdelen i Castellums förslag ligger på 25:68 kronor per aktie i Entra. Nämnas bör dock att det finns vissa förutsättningar att för ägare att höja kontantandelen enligt vissa så kallade "mix and match"-principer.

"Jag tänker vara väldigt tydlig: vårt bud är fortfarande högst, eftersom vi betalar mest i cash. Vi får se vad kursen i Castellum är den dag den ska lägga budet (det formella budet; reds anmärkning)", säger Ilija Batljan till Direkt.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -