På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Investor höjer utdelningen till 14 kr/aktie

Q4 Investmentbolaget Investor föreslår en utdelning om 14:00 kronor per aktie för 2019 (13:00). Det framgår av bokslutsrapporten för det gångna året.

Det rapporterade substansvärdet per aktie vid periodens utgång var 550 kronor, att ställa mot 507 kronor vid utgången av det tredje kvartalet.

Det rapporterade substansvärdet ger en substansrabatt på 7,4 procent per den 31 december, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 5,7 procent i slutet av tredje kvartalet.

Substansvärdet per aktie med marknadsvärderade onoterade innehav, som Investor numera också redovisar och som även kallas justerat substansvärde, var 634 kronor, motsvarande en rabatt om 19,7 procent.

Det kan jämföras med 596 kronor och 19,8 procent för cirka tre månader tidigare.

Investmentbolagets justerade substansvärde ökade med 33 procent under hela 2019.

Investors resultat efter skatt blev 33.713 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (-45.115). Resultatet per aktie uppgick till 44:07 kronor (-58:94).

Investor redovisar en totalavkastning för det fjärde kvartalet 2019 på 7 procent, att ställa mot 10 procent för avkastningsindexet SIXRX.

nvestor köpte aktier i ABB även under det fjärde kvartalet.

Det framgår av bokslutsrapporten.

ABB-köpen under det fjärde kvartalet summerade till cirka 1 miljard kronor och det betyder att Investor förvärvat aktier för totalt 4,3 miljarder kronor i kraft- och automationsbolaget under 2019.

"ABB har starka positioner i attraktiva industrisegment och vi ser möjligheter till operationella förbättringar under den nye vd:n Björn Rosengren", motiverar Investors vd Johan Forsell ökningen i ABB under 2019.

Investor ägde vid årsskiftet nästan 255 miljoner aktier i ABB, motsvarande 11,8 procent av kapital och röster.

I slutet av tredje kvartalet var ägarandelen 11,5 procent och i början av 2019 låg den på 10,7 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -