På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan laddar upp med dataspel

Heta Listan Dataspel är åter hett på aktiemarknaden. Listan har hittat en intressant kandidat där marknadsaktörerna positionerat sig för en vändning. I övrigt har affärsförslagen lite motlut.

Heta Listan har lagt en vecka med blandade motgångar bakom sig. Ljuspunkten är Carvana som stigit 4 procent högre. Men i övrigt ser det mer brunt ut bland affärsförslagen.

Vid förra veckans avstämning låg listan 6 procent upp i mjukvarubolaget Guidewire men resultatet har eroderat till en minuspost. Aktien har slagit i stop loss-nivån vilket innebär att en förlust om 5 procent måste bokföras.

Guidewire redogjorde för sitt första kvartal i räkenskapsåret 19/20 i förra veckan vilket utlöste kurstappet i aktien. Resultaten i kvartalet var bättre än väntat men bolagets guidning för helåret justerades ned något. Så kan det bli när höga förväntningar underträffats.

Advanced Drainage Systems (WMS) och Ringcentral kvalade till listan i förra veckan. Ringcentral har inte nått upp till sin triggerkurs medan WMS har tagit en plats på listan. Utvecklingen sedan triggerkursen togs ut har dock varit sämre, fram tills fredag morgon har aktien fallit 4 procent.

Nu till veckans kandidat.

Activision Blizzard

Trigger: när börsen öppnar    Stop loss 54,60 dollar

Datorspelbolaget Activision Blizzard har bildat en basformation och har under gårdagen tweet-drivna börsrally brutit ut på ovansidan, genom den motståndslinje som varit aktuell sedan september.

Förra hösten föll aktien pladask och har sedan årsskiftet rört sig primärt i sidled. Den senaste kvartalsrapporten, publicerad i november, var i linje med marknadens förväntningar. Men det nyligen lanserade battle pass i spelet Call of Duty kan skapa nya intäkter.

För fem dollar per månad kan spelarna låsa upp ny funktionalitet i spelet, vilket är en affärsmodell som känns igen från andra populära dataspel. Det nya sättet att ta extra betalt av spelarna ska vara mer användarvänligt än den tidigare modellen, skriver dem som vet.

De som kan bolaget mer noggrant menar också att den nya versionen av World of Warcraft som är på väg kan bli en framtida drivkraft för tillväxten.

Lutar vi oss på koncensus från Factset vänder intäktstrenden i nästa år. 2019 spås en minskning av intäkterna kring 12 procent, år 2020 spås en ökning på 8–9 procent och lika mycket år 2021.

Den förväntade ökningen spiller sedan över i 13–14 procent högre vinst per aktie år 2020, vilket motsvarar 2,50 dollar per aktie.

Köp aktien när börsen öppnar i USA. Sätt stopp vid 54,60 dollar.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -