På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta listan går in för medicinteknik

Heta listan Ytterligare en spännande bottenformation lockar listan. Den här gången med riktigt hög risk. Övriga affärsförslag på listan tuffar på bra.

Heta Listan har god styrfart och medvind. Man ska vara väl medveten om att sådana förutsättningar inte kan vara för evigt, men just nu gläds jag åt en god styrfart.

Shopify är fortfarande det affärsförslag som utvecklats bäst. Aktien har nu stigit 115 procent från vår trigger. För övriga aktier på listan har vår avkastning stigit kring 3 procent sedan förra publiceringen den 9 augusti. 

Undantaget är American Express. I relation till sektorkollegan Mastercard (som också ryms på listan) uppfattar jag aktien som svagare. Därför får American Express-aktien lämna Listan, vilket innebär en liten bokförd vinst på 1,4 procent. Exponering mot något av de stora kortbolagen känns som ett måste långsiktigt. 

H&M-aktien kandiderade till listan i sista artikeln och triggerkursen 174,00 kronor har nu passerats. Aktien handlas i skrivande stund på 178,20 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 2,3 procent från triggern. 

Det har varit lite mer turbulent på aktiemarknaden senaste månaderna. I media har detta målats upp som något mycket mer. Inverterade räntekurvor och stigande guldpris ses som riktiga krissignaler. Kanske väntar nästa stora kris runt hörnet, antagligen inte.

För Heta Listan använder jag en enkel teknisk modell för att avgöra styrkan i aktiemarknaden. Det diagram jag har störst fokus på just nu är tekniktunga Nasdaq-index. I diagrammet har jag ritat in en motståndslinje över de tidigare topparna. Och en stödlinje under årets tidigare, stigande, bottnar. 

Än så länge är alltså den långa trenden stigande inom en kilformad formation, även om styrkan i uppgången är sämre nu än tidigare. Ett brott nedåt under den stigande trendlinjen skulle göra mig mycket mer nervös. 

Som alltid är teknisk analys bara ett stödverktyg och en tankemodell för att måla möjliga scenarion. Kilformationen i sig själv säger ingenting om verkligheten vi lever i. 

Nu till veckans kandidat.

Incyte 

Trigger: 89 dollar Stop loss: 82,50 dollar

Incyte är ett amerikanskt medicinteknik- och utvecklingsbolag. Den främsta förhoppningen är läkemedlet Jakafi. Preparatet ska användas för att behandla två typer av ovanlig blodcancer. I det här arbetet har Incyte ingått ett partnerskap med Novartis. Bolaget har också aktiva samarbeten med Eli Lilly som köpt ett antal andra preparat på licensen. 

Under hösten förväntas resultat från större studier med Jakafi, enligt Morgonstar. Vilket kan om resultaten blir bra vara den trigger som aktien behöver för att stiga högre. Generellt sätt har dock nya cancerpreparat en låg chans att lyckas hela vägen till kommersialisering. Därför är risken för bakslag hög. 

Min kunskap om medicinteknik är begränsad. Det som lockat Heta Listan till Incyte-aktien är en potentiell bottenformation. Att ett möjligt kursutbrott samman faller med att nya data förväntas nå marknaden tiden gör aktien intressant för den som vågar göra en riktigt våghalsig placering.

Analytikerna som följer bolaget förväntar sig att intäkterna växer relativt snabbt kommande åren. År för år varierar tillväxten mellan 13 och 18 procent fram till 2023. Vinsten per aktie väntas öka med 220 procent i år, och därefter med mellan 30 och 50 procent fram till 2023. 

Incyte värderas till p/e 53 på årets förväntade resultat, vilket ger ett PEG-tal på 1,3. Om det lyckosamma scenariot som analytikerna målar upp också blir verklighet faller värderingen snabbt och på estimatet för 2023 handlas aktien till p/e 14 och har ett uppskattat PEG-tal på 0,3, enligt Factset. 

Återigen, detta är en investering enbart baserad på den tekniska formationen i aktien, vilket innebär en mycket hög risknivå. 

Köp aktien om den stiger över 89 dollar och sätt stopp vid 82,50 dollar.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -