Affärsvärlden: Köp Resurs och Duni

Börs Köp Resurs, Duni och Christian Berner men sälj affiliatebolaget Better Collective. Det är de aktieråd som Affärsvärlden ger i sin senaste utgåva.

Affärsvärlden anser att Stockholmslistade danska Better Collective premievärderas med rätta bland nätgamblingens marknadsförare, men om man lyfter blicken har aktien liknande frågetecken kring uthålligheten som övriga affiliates. Antalet säkra år av fortsatt hög vinstmarginal för affiliates är nu i bästa fall en ovisshet, enligt Affärsvärlden.

"Affärsvärlden ger Better Collective säljråd mot en ettårig riktkurs på 45 svenska kronor, där aktien blir mer tydligt värd risken för dem som vill investera i gambling", heter det.

Resurs Holding visar år efter år lönsam tillväxt men det återspeglas inte i aktien, skriver Affärsvärlden. Även med beaktande av en inbromsning i hushållens skuldökningstakt ser aktien köpvärd ut, skriver tidningen och pekar bland annat på att Resurs visat motståndskraft med låga kreditförluster i tidigare lågkonjunkturer och finanskriser.

Dunis nya vd Johan Sundelin har startat tvåfrontskrig mot bolagets sjunkande lönsamhet, med prishöjningar och kostnadseffektiviseringar. Affärsvärlden ser en vändning inom en snar framtid.

"Förmånliga konsumtionstrender, en stabil huvudägare och dubbla marginallättnader gör att Affärsvärlden ser ett bra köpläge i Duni. Det är en trygg aktie som dessutom serveras med en direktavkastning på över 5 procent", skriver Affärsvärlden.

Christian Berners storförvärv av Zander & Ingeström (Z&I) i fjol framstår som ett riktigt fynd och Affärsvärlden bedömer att aktien har mer att ge.

"Givet det lyckade förvärvet av Z&I framstår Christian Berner Tech Trades rabatt kontra andra förvärvsorienterade teknikhandlare som väl stor", heter det och Affärsvärlden upprepar köp och sätter riktkurs på 33 kronor på ett års sikt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -