Måndagens alla nya aktierekar

Börs H&M och Sobi finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Hemfosa till behåll från köp med ett substansvärdebaserat riktkurs på 83 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer riktkursen för Saab till 400 kronor från 380 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Saab gick upp med 6 procent till nästan 342 kronor i fredags efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Lundin Mining till 55 kronor från 50 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde strax under 45 kronor på fredagen.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Catena till minska från behåll. Riktkursen sänks till 225 från 227 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 244 kronor i fredags.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Atrium Ljungberg till köp från behåll. Riktkursen höjs till 172 från 169 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 154:80 kronor i fredags.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Sobi till behåll från köp. Riktkursen sänks till 205 från 226 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på knappt 206 kronor på fredagen. Bolaget kommer med rapport på onsdag.

Societe Generale höjer sin rekommendation för Swedish Match till köp från behåll. Riktkursen höjs till 520 från 490 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 452:60 på fredagen.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för H&M till sälj från behåll. Riktkursen är 125 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på drygt 136 kronor på fredagen.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll. Riktkursen sänks till 90 från 100 dollar. Det framgår av en analys. Den nya riktkursen motsvarar cirka 830 kronor. Aktien stängde på 725 kronor i fredags i Stockholm.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Instalco till behåll från köp. Riktkursen är kvar på 80 kronor. Det framgår av Bloomberg. Efter kvartalsrapporten vid lunchtid stängde aktien på 73:30 på fredagen, en uppgång på 4,7 procent för dagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -