Dagens nya aktierekar

Börs Ericsson och Epiroc finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Morgan Stanley återupptar bevakning av bilsäkerhetsjätten Autoliv med rekommendationen övervikt. Riktkursen sätts till 180 dollar, motsvarande cirka 1.600 kronor. Det framgår av en analys.

Autoliv står inför en uppdelning, där enheten för aktiv säkerhet och självkörande fordon ska delas ut och börsnoteras under namnet Veoneer. Första dag för handel med de nya aktierna väntas bli 2 juli.

Autolivs depåbevis handlades vid 10-tiden på tisdagen till 1.384 kronor, en nedgång med drygt 1 procent för dagen. Hittills under 2018 är depåbeviset upp drygt 32 procent.

Nordea har höjt riktkursen för Ericsson med 10 kronor till 80 kronor, och upprepar rekommendationen köp. Det framgår av ett marknadsbrev. Det verkar som Ericsson har rättat sina gamla misstag och bruttomarginalen har återhämtat sig snabbare än väntat, enligt Nordea. Banken flaggar dock för att rapporten för det andra kvartalet 2018 kan bli en besvikelse, beroende på hur stor effekten blir från negativ mix inom Digital Services.

Bank of America Merrill Lynch inleder bevakning av Epiroc med rekommendationen neutral och riktkursen 93 kronor. Det framgår av ett morgonbrev.

Jefferies inleder bevakning av Epiroc med behåll och riktkurs 100 enligt Bloomberg First Word.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Getinge till 73 kronor från 77 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av en analys. Senast betalt för medicinteknikaktien var 83:40 kronor. Hittills i år är aktien ned hela 30 procent.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av Epiroc med rekommendationen öka och riktkurs 100 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen höjs till 485 från 400 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Nobina till köp från behåll. Riktkursen höjs till 73 från 59 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev

Kepler Cheuvreux ger den på måndagen börsintroducerade gruv- och infrastrukturutrustningstillverkaren Epiroc en köprekommendation. Mäklarfirman har redan före introduktionen satt riktkursen 108 kronor för A-aktien. Det framgår av en dagsfärsk analysuppdatering.

Barclays Capital inleder bevakning av Epiroc med rekommendation jämvikt och riktkurs 97 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Morgan Stanley återupptar bevakning av SEB med rekommendationen jämvikt, equal weight. Riktkursen sätts till 100 kronor. Det framgår av en analys. SEB A stängde på måndagen till kursen 81:98 kronor.

JP Morgan inleder bevakning av Epiroc, som har knoppats av från Atlas Copco, med rekommendationen övervikt och riktkursen 108 kronor. Det rapporterar Bloomberg First Word. I handelspremiären på måndagen handlades Epirocs A-aktie vid knappt 91 kronor och B-aktien vid omkring 86 kronor.

 

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -