Dagens nya aktierekar

Börs JM och Telia finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Den norska banken DNB har tagit upp bevakningen på Telia och sätter rekommendation till behåll.Det framgår av en analys på fredagen. Riktkursen ligger på 42 kronor, att ställa mot fredagens kurs strax under 40 kronor.

"Efter ha lämnat/minskat i Eurasien ligger vi högre än konsensus vad gäller det fria kassaflödet då vi spår lägre capexutgifter när fibersatsningen mattas. Men Telia Company handlas till en premie i förhållande till sektorn och med tanke på bolagets dåliga historik i fråga om aktieägarvärde, tycker vi att aktien är rimligt värderad", skriver DNB.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Africa Oil till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 9:50 från 13:00 kronor. Det framgår av en analys. Africa Oil-aktien handlas senast till 10:69 kronor.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för JM till köp från behåll. Riktkursen sänks till 280 från 300 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. JM-aktien handlades senaste på drygt 222 kronor.

Läs också ABG: Överdriven oro kring JM

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Industrivärden till minska, från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 196 från 163 kronor. Det framgår av Bloomberg. Industrivärden stängde på 211:40 kronor på torsdagen.

Swedbanks tidigare institutionella aktiemäkleri sköts sedan juni 2017 av Kepler Cheuvreux, som producerar all aktieanalys. Flertalet av Swedbanks aktieanalytiker arbetar där och rekommendationerna distribueras till kunder till Swedbank.

Macquarie Securities sänker sin rekommendation för Swedbank till underperform från neutral. Riktkursen sänks till 195 från 215 kronor. Det skriver Reuters. Swedbank stängde på 216:50 kronor på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Academedia till behåll från köp. Riktkursen är 68 kronor. Det framgår av en analys.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för flera nordiska banker. Såväl Nordea som Swedbank och Danske berörs, enligt Bloomberg News. Nordea sänks till sälj av Deutsche, och detsamma gäller för Swedbank. För Danske Bank sker sänkningen till behåll.

Läs också: Därför sänker Deutsche banker

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -