Telia har sålt Turkcell-aktier

Börs Telia äger 24 procent av aktierna i Turkcell genom ägandet i Turkcell Holding, efter att ha genomfört en aktieförsäljningsplacering i linje med måndagskvällens besked.

I anbudsförfarandet som inleddes på måndagen har Telias dotterbolag Sonera åtagit sig att sälja 153,5 miljoner aktier, motsvarande cirka 7 procent av aktierna i Turkcell, till ett pris av 11:60 turkiska lira per aktie (TRY), totalt 1.781 miljoner lira, motsvarande cirka 4.127 miljoner kronor. Turkcell stängde på 12:11 turkiska lira på börsen i Istanbul på måndagen.

Affären får en positiv pro forma-effekt på Telias nettoskuld med ebitda 0.14x.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Försäljningen av de återstående direktägda aktierna i Turkcell är i enlighet med strategin att fokusera på verksamheterna i Norden och Baltikum. Telia Company kommer fortsättningsvis att vara största aktieägare i Turkcell och fortsätter oförtrutet att arbeta för att hitta lösningar på ägarlåsningen och för att återställa en fungerande bolagsstyrning", kommenterar Telias vd Johan Dennelind.

Merrill Lynch International (BofA Merrill Lynch), Citigroup Global Markets Limited (Citi) och UBS Limited (UBS) agerar så kallade Joint Bookrunners i transaktionen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -