Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för två heta aktier. Men en annan aktie är iskall och får säljsignal.

OMX Stockholm PI har brutit en kortsiktigt stigande trendkanal vilket signalerar en kommande sidledes utveckling. Kursen är dock kvari en stigande trendkanal på medellång sikt och det finns stöd vid 563 punkter på medellång och lång sikt. 

Vi bör se en slutkurs under stöden vid 553-564 punkter innan detta skall ses som en signal om en långsiktig nedgång på Stockholmsbörsen.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 42 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av pessimistiskt inställda investerare på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 52 punkter vilket indikerar att det råder en jämvikt av pessimister och optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent och köpandelen för det senaste året är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det innebär att det skett ungefär dubbelt så många köp som försäljningar bland insiders under perioderna.

Vi befinner oss i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen där 26 juni till 23 juli givit en genomsnittlig uppgång på cirka 2,5 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

MyFC har brutit en fallande trendkanal vilket signalerar en kommande utveckling i linje med index.

Kursen har också passerat tidigare motstånd vid cirka 16 och 21 kronor vilket indikerar att de säljare som tidigare fanns på denna nivå är borta. Tillsammans med positiv volymbalans och högt RSI indikerar det att många investerare är på väg in i aktien. Det kan ge ett brott genom motstånden vid cirka 25-26 kronor vilket skulle vara ytterligare en signal om fortsatt uppgång.

Insiderhandeln är positiv efter att ett köp på en miljon kronor rapporterats den 28 juni.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

 

PowerCell Sweden ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar att optimismen ökar stadigt, fortsatt uppgång indikeras.

RSI har brutit över 70 vilket indikerar att momentum i aktien är positivt och att många investerare är på väg in i aktien. Dessa kan mycket väl fortsätta att pressat upp kursen och vi  bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta bör ses som ett svaghetstecken.

Positiv volymbalans
- normalt hög volym på uppgång och låg volym på nedgång - stärker den stigande trendkanalen på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Oriflame Holding har brutit ned från en närmast horisontell trendkanal. Det indikerar att det, efter en tids konsolidering, råder en stark övervikt av pessimistiskt inställda investerare som går ned på relativt låga prisnivåer för att kunna sälja sina aktier. Historiskt har denna typ av säljsignal följts av en genomsnittlig avkastning på -5,5 procentenheter mot referensindex på tre månaders sikt.

Aktien möter nu motstånd vid eventuella attacker uppåt mot golvet i trendkanalen och vid 335 kronor, samtidigt är nästa stöd vid 226 kronor vilket indikerar att uppsidan är liten i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan därmed vara en god utgångskurs med avseende på risk reward.

RSI är översåld. Detta visar att momentum i aktien är svagt och att kursen mycket väl kan fortsätta falla på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -