Aktierna med köpsignaler

Teknisk ananlys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för två aktier på börsen, medan en aktie har brutit trenden och får säljrekommendation.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på kort till medellång sikt. Kursen utmanar motstånd vid cirka 562-564 punkter där kursen tidigare reagerat ned. En slutkurs över den övre nivån kommer öppna upp för fortsatt uppgång. 

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 54 punkter vilket indikerar en svag övervikt av optimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 58 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på lång sikt.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 70 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern
och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.


Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

Swedish Match ligger i en stigande trendkanal och vidare uppgång indikeras. Kursen ligger nära taket i trendkanalen nu, vilket kan ge en reaktion ned. Samtidigt ökar chansen för ett brott genom taket av trendkanalen vilket historiskt givit en starkare stigningstakt med en meravkastning på 2,8 procentenheter mot referensindex på tre månader sikt.

Insiderhandeln är positiv efter att två mindre köp rapporterats i mars månad.

Aktien är tekniskt
positiv på medellång sikt.


Investtechs rekommendation: Köp

 

Diös Fastigheter har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal. Det indikerar i första skedet svagare nedgångstakt och en utveckling i linje med index.

Kursen har
också utlöst en köpsignal från en dubbelbotten-formation på medellång och lång sikt. Aktier med köpsignaler från dubbelbotten-formationer på lång sikt har presterat en uppgång på 4,8 procentenheter på tre månader sikt, vilket motsvaraer en meravkastning mot börsen på 0,8 procentenheter.

Insiderhandeln är positiv efter att fem köp rapporterats under året. Bolaget redovisar en delårsrapport den 26 april.

Aktien är
tekniskt svagt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

 

Nobina AB har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt och en utveckling i linje med index.

Kursen har också brutit halslinjen i en huvudskuldra-formation på medellång och lång sikt. Aktier med säljsignaler från dessa formationer på de långsiktiga graferna har historiskt presterat en utveckling i linje med index på tre månaders sikt, vilket motsvarar en underavkastning mot refereinsindex på cirka fyra procentenheter.

Aktien är
tekniskt svagt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svag sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -