Två aktier med köpsignaler

Teknisk analys En godisaktie och ett läkemedelsbolag får tekniska köpsignaler i Investtechs analys. En spelutvecklare får däremot säljsignal.

OMX Stockholm PI har brutit en stigande trendkanal på medellång sikt vilket för indexet indikerar en kommande sidledes utveckling. Den kortsiktiga trenden är fortsatt stigande och en slutkurs över 563-564 punkter kommer öppna upp för fortsatt uppgång. 

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 50 punkter vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 57 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på lång sikt.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 69 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern
och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.


Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Active Biotech ligger i en stigande trendkanal och vidare uppgång innanför den indikeras. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trendkanaler historiskt överpresterat börsen med i snitt 1,9 procentenheter på tre månader sikt.

Mycket positiv volymbalans, vilket innebär att aktien normalt stiger på hög volym och reagerat tillbaka på låg volym, stärker aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter att tre köp rapporterats under året.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Cloetta B har brutit taket i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket enligt Investtechs forskning signalerar en starkare stigningstakt.

På kort sikt finns det stöd vid cirka 34 kronor och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan.

Insiderhandeln är positiv efter att Mikael Svenfelt köpt aktier till ett värde av 8,75 miljoner kronor i mitten av mars.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Starbreeze B ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det innebär att investerare under en längre period valt att gå ned i pris för att komma ur aktien. Historiskt har aktier i fallande trender presterat en statistisk underavkastning mot börsen på tre månaders sikt.

Det finns motstånd över dagens nivå, mellan 15,90-18,70 vilket kan begränsa uppsidan. Samtidigt finns det stöd vid 14,10 men ett brott genom denna nivå kommer vara ytterligare en negativ signal.

Negativ volymbalans, vilket innebär att kursen normalt stiger på låg volym och reagerar tillbaka på hög volym. Det stärker den fallande trendkanalen på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -