FPC: Anhållna är släppta

Börs Fingerprints ledamot Lars Söderfjell och storägare Johan Carlström är släppta. Utredningen fortsätter.

Fingerprint Cards styrelseledamot Lars Söderfjell är släppt på fri fot efter att anhållan hävdes efter eftermiddagens förhör. Det bekräftar Lars Söderfjells advokat Olle Kullinger till Nyhetsbyrån Direkt.

Olle Kullinger sade tidigare på tisdagen att Lars Söderfjell - liksom storägaren Johan Carlström - anser sig oskyldig till det han misstänkts och suttit anhållen för, nämligen grovt insiderbrott kopplat till försäljning av Fingerprint-aktier inför vinstvarningen den 8 december.

Även Fingerprint Cards storägare Johan Carlström har släppts på fri fot efter tisdagens förhör.

Utredningen rörande de brott som storägaren Johan Carlström och styrelseledamoten Lars Söderfjell misstänks för kommer att fortsätta.

Misstanken avser grovt insiderbrott i det ena fallet och obehörigt röjande av insiderinformation i det andra fallet, enligt ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten.

"Det är ingen ovanlig situation vi har att göra med så till vida att det ofta krävs ett frihetsberövande i inledningen av en utredning, därefter kan utredningen fortsätta med sedvanliga utredningsmetoder utan frihetsberövande", säger kammaråklagare Olof Kronlund i en kommentar.

Hur det kommer att gå i denna utredning är det för tidigt att säga, heter det vidare.

"Nu ska vi fortsätta inhämta uppgifter, analysera och värdera dem. Sedan får vi i vanlig ordning avgöra hur starka misstankarna är, vilka bevis som finns, och om ärendet skall läggas ned eller om det kommer att leda till åtal, det kan vi inte bedöma i nuläget", fortsätter Olof Kronlund.

Johan Carlström och Lars Söderfjell anhölls tidigare i veckan, misstänkta för marknadsmissbruk i samband med vinstvarningen den 8 december 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -