Köp spelbolaget

Teknisk analys OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. Bland enskilda bolag rekommenderas ett spelbolag.

Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Indexet har brutit motståndet vid cirka 522 punkter vilket utlöst en köpsignal. Kursen ligger strax under ett kortsiktigt motstånd vid cirka 540 punkter. Ett brott genom denna nivå kommer signalera fortsatt uppgång.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 64 respektive 59 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 71 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt
positivt på medellång sikt.

Evolution Gaming Group AB har befunnit sig i en konsolideringsfas under en längre tid. Under måndagen tvingade dock aggressiva köpare upp kursen över motståndet vid 287 kronor vilket bland annat utlöst en köpsignal från en rektangelformation. Uppgången innebar även att kursen brutit taket i en närmast horisontell trend vilket enligt Investtechs forskning historiskt varit en god signal om en kommande positiv utveckling.

Volymbalansen är positiv vilket stärker aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är svagt negativ efter att tre försäljningar rapporterats under september månad. Det försvagar aktien något men inte tillräckligt för att frångå en köprekommendation.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Avanza Bank har utlöst en köpsignal från en rektangelformation efter att ha brutit ett tidigare motstånd vid 356 kronor i mitten av november. Formationen signalerar i första hand vidare uppgång till 434 kronor.

Under torsdagen bröt kursen både ett tidigare motstånd vid 392 kronor vilket utlöste en köpsignal. Kursen har sedan fått en reaktion mot 392 kronor där det nu finns stöd. Det saknas horisontellt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Brottet stärks av hög volym och positiv volymbalans vilket indikerar att köparna är aggressiva samtidigt som säljarna är passiva.

Insiderhandeln är positiv efter att Sven Hagströmer rapporterat aktieköp till ett värde av 14,3 miljoner kronor den 1 december.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -