Alligator till börsen

Börsnotering Bioteknikbolaget Alligator Bioscience har blivit godkänt för notering på Stockholmsbörsen. Bolaget erbjuder aktier till ett fast pris.

Det blir ett fast pris i erbjudandet om 32,50 kronor per aktie vilket ger ett bolagsvärde på nära 2,28 miljarder kronor inklusive de aktier som emitteras.

I samband med börsnoteringen sker en nyemission på 350 miljoner kronor samt en mindre försäljning av befintliga aktier av Sunstone Life Science Ventures Fund II K/S och Duba AB, enligt ett pressmeddelande.

I samband med Redeyes
Fight Cancer-dag för en dryg månad sedan uppgav vd Per Norlén i en kommentar till Finwire att en börsnotering var på gång och förhoppningsvis skulle ske före årsskiftet.

"Efter den framgångsrika
utlicensieringen av ADC-1013 till Janssen Biotech Inc. arbetar vi nu efter en tydlig strategi att snabbt driva våra nya lovande produktkandidater vidare genom preklinisk och klinisk utveckling för att etablera oss som det ledande forskningsbolaget inom tumörriktad immunterapi. Den planerade börsintroduktionen är ett viktigt led i förverkligandet av denna strategi", kommenterar Per Norlén i dagens pressmeddelande.

Catella Fondförvaltning, Investmentbolaget Öresund och Norron Asset Management har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet motsvarande totalt 150 miljoner kronor.

Nyhetsbyrån Finwire

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -