Här talar trenden för köp

Teknisk analys Stockholm har fallit kraftigt de senaste veckorna och det finns tecken på att utvecklingen fortsätter. Bland enskilda aktier signaleras köp i ett medicinteknikbolag och i en av nätmäklarna.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger innom en fallande trendkanal och vidare nedgång indikeras. Indexet har fallit kraftigt efter säljsignal från en dubbeltopp-formation. Målkursen vid 1 422 punkter har nåtts men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Indexet testar nu stödet vid 1 380 punkter vilket kan ge en reaktion uppåt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 43 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 57 punkter. Det indikerar en svag övervikt av pessimister på kort sikt, och en svag övervikt av optimister på lång sikt.
 
Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 48 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 62 procent.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Hösten och i synnerhet december månad har varit en gynnsam period att köpa aktier.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 1,9 procent i december och 1,9 procent i januari.

Investtechs rekommendation: Neutral

 
BrainCool

BrainCool har brutit upp genom taket av en stigande trendkanal vilket öppnar upp för en starkare stigningstakt.

Kursen har fallit tillbaka något på låg volym vilket indikerar att få investerare säljer på fallande kurser. Det är ett sundhetstecken som indikerar att investerarna tror på fortsatt uppgång.

Brottet stärks av positiv volymbalans och positivt momentum signalerar att investerarna stadigt blir mer positiva. Det stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp


Nordnet

Nordnet har haft en stark utveckling de senaste två veckorna och brutit en fallande trendkanal. Det indikerar i första hand en svagare stigningstakt eller mer horisontell utveckling.

Aktien har brutit en tidigare motståndsnivå på 36.40 kronor vilket signalerar att säljarna på denna nivå är borta. Det öppnar upp för fortsatt uppgång.

Högt RSI signalerar ett positivt momentum i aktien och positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp


Swedbank

Swedbank A ligger nära golvet i en rektangelformation som utvecklats under året. De senaste två veckorna har kursen fallit på hög volym och utlöst säljsignaler från en huvudskuldra-formation och en rektangelformation. Det signalerar fortsatt svag utveckling.

Det finns flera motstånd över dagens kurs vilket begränsar uppsidan. Ett brott ned genom 175.45 kronor kommer att utlösa ytterligare en säljsignal vilken skulle indikera nedgång till 155 kronor eller mer.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -