Här signaleras köp

Teknisk analys Trendpilen för Stockholmsbörsen pekar nedåt men på kortare sikt är optimismen om utvecklingen ändå stark. Bland enskilda aktier signalerar kursnivåerna köp i ett fastighetsbolag och ett industriföretag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet har stöd vid 1 400 punkter och motstånd kring 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 68 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 46 punkter. Det indikerar stark övervikt av optimister på kort sikt, medan det är jämnvikt på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 52 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,1 procent i november och 1,9 procent i december.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Beijer Alma B

Beijer Alma har haft en positiv utveckling de senaste veckorna. Uppgången har till större delen skett i kombination med avtagande volym men de senaste dagarna har volymen ökat och aggressiva köpare har pressat upp kursen vilket genererat köpsignal från en rektangelformation.

Formationen signalerar i första hand uppgång till 226 kronon men även att aktien kan inleda en positiv trend.

Aktien är överköpt, vilket signalerar ett positivt momentum, och den kan lika gärna fortsätta stiga. Vi bör se ett omslag i RSI-kurvan innan det kan ses som en säljsignal.

Volymbalansen är positiv vilket stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Klövern B

Klövern har brutit upp genom taket av en fallande trendkanal vilket i första hand indikerar en svagare nedgångstakt eller mer horisontell utveckling.

Aktien har även forcerat ett tidigare motstånd vid 8,70 kronor vilket utlöst en köpsignal från en dubbelbotten-formation.

Formationen signalerar i första hand uppgång till 9,75 eller mer. Den signalerar också att optimismen ökar och att aktien kan komma att inleda en stigande trend.

Stöd finns strax under dagens kurs vid 8,70 kronor och motstånd finns vid 9,80. Dagens kurs kan därför vara en god ingångskurs med hänseende till risk/reward. Ett etablerat brott ned genom stödet kommer däremot ge en säljsignal.

Insiderhandeln är positiv efter köp rapporterade i augusti och september. Det stärker aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Opus Group

Opus befinner sig i en fallande trend vilket indikerar att pessimismen bland investerare ökar. Fortsatt svag utveckling innanför den fallande trendkanalen indikeras.

Aktien har utmanat motstånden vid cirka 7,10 kronor vid två tillfällen. Båda resulterade i reaktioner tillbaka. Brottet ned genom 6,35 kronor utlöste en säljsignal vilket indikerar fortsatt nedgång till 5,68 kronor eller lägre.

Stöd finns vid 5,40 kronor vilket kan ge en reaktion upp. Det finns dock flera motstånd över dagens kurs vilket gör att uppsidan anses vara liten och negativ volymbalans stärker den negativa trenden på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter köp rapporterade i september. Det stärker aktien, men inte tillräckligt för att frångå en säljrekommendation.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -