Aktierna som givit köpsignal

Teknisk analys Börstrenden i Stockholm pekar fortsatt nedåt på lite längre sikt – men en kortare klättring kan vara på gång. Bland enskilda aktier finns köpsignaler i två bolag, en bilkedja och ett läkemedelsföretag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend på medellång sikt och vidadre nedgång inom trendkanalen indikeras.

Kursen ligger emellertid nära golvet i trendkanalen nu, vilket kan ge en reaktion upp på kort sikt. Det finns stöd vid 1 400 punkter och motstånd vid 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är nu 37 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 34 punkter. Fortfarande är det en klar övervikt av pessimister på både kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Detta är en uppgång på två procentenheter senaste vecka. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -1,8 procent i september och +0,7 procent i oktober.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 
Bilia

Bilia är tillbaka i en stigande trendkanal efter att ha fått en rekyl vid stödnivån på 155 kronor. Ökad optimism signaleras i och med kursuppgång med hög volym under måndagens handel. Vi ser även att RSI-kurvan har vänt upp och ligger över 50 vilket är positivt för aktien.

Uppsidan är god då aktien har nästa motstånd vid toppen av trendkanalen samtidigt som stöd finns vid golvet av trendkanalen och vid 155 kronor. Samlat är aktien tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Recipharm

Recipharm har sista månaderna pendlat mellan stöd vid 154 kronor och motstånd vid 174 kronor. Under den senaste uppgången syns en svagt ökad volym vilket indikerar ökad optimism. RSI-kurvan visar en svagt positiv utveckling. Detta kan vara tidiga signaler på att kursen återigen kommer utmana motståndet vid 174 kronor.

Därför kan dagens kurs vara en god ingångskurs med låg risk då ett brott upp genom motståndet kommer signalera fortsatt positiv utveckling med en hög uppsida.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

ABB

ABB har haft en svag utveckling de senaste tre månaderna. Aktien har motstånd vid 155 kronor vilket bör ge en reaktion ned. En forcering av motståndet skulle betyda att säljarna på den nivån är borta, vilket i så fall är positivt för aktien.

Däremot finns ytterligare motstånd vid 165 kronor och 170 kronor vilket gör att uppsidan anses vara låg och avsaknaden av stödnivå ger en hög nedsida. Negativ volymbalans signalerar att säljarna är villiga att gå ned i pris för att bli av med aktien. Detta försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -