Veckans två köpsignaler

Teknisk analys Trenden för Stockholmsbörsen är stigande på lite längre sikt, även om den tidiga hösten ofta innebär ett par månader med svag utveckling. Bland enskilda aktier signaleras köp i två bolag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 rör sig i en stigande trend på lång och medellång sikt. Indexet har en möjlig omvänd huvud-skuldra-formation under utveckling, och brott över motståndet vid cirka 1 650 punkter skulle signalera fortsatt uppgång. Vid reaktioner ned finns stöd vid cirka 1 520 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 51 punkter och det långsiktiga hausseindexet är även det 51 punkter. Det indikerar en jämvikt mellan optimister och pessimister på både kort och lång sikt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på –1,8 procent i augusti och september.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Beijer Ref

Beijer Ref ligger i en stigande trend vilket indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och optimismen bland investerare ökar. Aktien har brutit upp genom motstånd nära botten av trendkanalen på 180 kronor, där det nu finns stöd på samma nivå.

Volymbalansen är positiv, vilket signalerar att säljarna av aktien är passiva samtidigt som köparna är villiga att gå upp i pris för att säkra den. Detta stärker aktien på kort sikt.

Insiderscoren är svagt positiv efter köp tidigare i år.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Nibe Industrier

Nibe Industrier befinners sig i en stigande trendkanal vilket indikerar fortsatt positiv utveckling. Aktien utmanar motståndet vid 258 kronor. Ett etablerat brott genom stödet, helst i kombination med ökad volym, indikerar vidare utveckling i samma riktning. Vid reaktion nedåt har aktien stöd vid golvet på trendkanalen vid 233 kronor och vid 220 kronor.

Senaste tidens kursuppgång tillsammans med ökad volym stärker aktien på kort sikt.

Insiderscoren är negativ efter två försäljningar i maj.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Shamaran Petroleum

Shamaran Petroleum Corp ligger i en fallande trend och fortsatt nedgång innanför den indikeras. Den negativa trenden förstärks av ökad volym vid kursfall, vilket indikerar ökad pessimism bland investerare som är villiga att gå ned i pris för att sälja aktien.

Vid reaktion uppåt finns motstånd strax över trendkanalens tak på 63 öre.

Aktien har hög volatilitet, vilket innebärer att kursen periodvis svänger mycket på kort tid.

Bolaget offentliggjorde sin delårsrapport för årets andra kvartal måndagen den 17 augusti och föll drygt 8 procent samma dag.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -