Köpsignal i verkstadsbolag

Teknisk analys Ett litet investmentbolag och ett stort verkstadsbolag har fått köpsignaler. I en av årets stora kursförlorare pekar däremot den tekniska analysen på fortsatt nedgång.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling.

Index gav säljsignal från en dubbeltopp-formation när stödet vid 1663 punkter bröts. Indexet har nu motstand i området 1660-1720 punkter, och stöd vid 1 580 och 1 410 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 45 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 63 punkter. Det indikerar en övervikt pessimister på kort sikt och en övervikt av optimister på lång sikt. OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling +0,8 procent i maj.

Investtechs rekommendation: Neutral

Vostok Nafta Investments

Vostok Nafta rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Vid en reaktion tillbaka finns det stöd ner mot golvet i trendkanalen och vid 53-55 kronor.

Positiv volymutveckling stärker aktien på kort sikt och bekräftar den positiva trenden.

Investtechs rekommendation: Köp

Sandvik

Sandvik ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Det finns lite motstånd över nuvarande nivå och vid reaktioner nedåt finns ett stöd mot golvet i trendkanalen samt vid 93,50 kronor.

Positiv volymbalans indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa aktier. Aktien är neutral på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Eniro

Eniro rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit det kortsiktiga stödet vid 1,52 kronor och gett en säljsignal. Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier. Nedsidan är stor utan stöd.

Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under den senaste veckan, indikerar att pessimismen är stigande och att investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -