Tre nya köpsignaler

Teknisk analys Den positiva trenden på Stockholmsbörsen har förstärkts ytterligare och köpsignaler har uppstått i såväl ett verkstadsbolag, en byggare och ett telekomföretag.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 hade en positiv utveckling under måndagen och steg 1,2 procent till ny all time high på 1 555 punkter. Det var den åttonde dagen i rad indexet steg.

OMXS30 har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka rörelsen kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Det ligger stöd kring 1 475 punkter på kort sikt och kring 1 410 punkter på lång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 68 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 58 punkter. Det indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 72 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent. Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på +1,6 procent i januari och +2,7 procent i februari.

Investtechs rekommendation: Köp

Concentric

Concentric visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Positiva investerare har drivit aktiekursen upp genom motståndet vid cirka 99 kronor och därmed utlöst en köpsignal.

Ökad volym förstärkar signalen och ytterligare uppgång är därmed signalerad. Aktien är positiv på insiderhandel efter flera köp förra hösten.

Investtechs rekommendation: Köp

Nokia

Nokia ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp från en rektangelformation som ger signal om vidare uppgång till 71 kronor eller mer. Det finns nu stöd vid 62,50 kronor vid reaktioner tillbaka, medan uppsidan är stor utan motstånd.

Investtechs rekommendation: Köp

NCC B

NCC B rör sig i en stigande trend på kort till medellång sikt. En rektangel har gett en köpsignal och en vidare uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Stöd finns vid 233 kronor medan uppsidan är stor utan motstånd.

Investtechs rekommendation: Köp



Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -