Tre färska köptips

Teknisk analys Börsen rör sig fortsatt uppåt och köpsignaler har uppstått i ett tjänsteföretag, en klädhandlare och ett teknikföretag.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg under den senaste veckan. Index rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Motståndet vid 1420 punkter har brutits och där finns nu stöd. Uppsidan är stor utan motstånd.

Investtechs rekommendation: Köp

SAS

SAS har stigit sedan oktober och brutit den fallande trenden. Aktien har också brutit motståndet vid 12,60 kronor, där det nu finns stöd. En dubbelbotten-formation har gett en köpsignal med målkursen 15 kronor eller högre.

Köpsignal från en dubbelbotten signalerar att optimismen hos investerarna är ökande och att aktien inleder en stigande trend. Motstånd finns vid 16,30 kronor. 

Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under senaste veckan, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa. Insiderscoren är neutral. Volatilitetsrisken är hög.

Investtechs rekommendation: Köp

Kappahl

Kappahl har konsoliderats sedan oktober 2013. En rektangel-formation har gett en köpsignal med målkursen 49 kronor eller högre.

Köpsignal från en rektangel signalerar att optimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en stigande trend. Vid etablerat brott upp genom motståndet vid 42 kronor är uppsidan stor. 

Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Transmode Holding

Transmode har stigit sedan oktober och brutit den fallande trenden. En dubbelbotten-formation har gett en köpsignal med målkursen 75 kronor eller högre.

Köpsignal från en dubbelbotten signalerar att optimismen hos investerarna är ökande och att aktien inleder en stigande trend. Vid brott upp genom det kortsiktiga motståndet vid 68 kronor är uppsidan stor. Stöd finns vid 64 kronor. 

Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel efter fyra köp i november.

Investtechs rekommendation: Köp

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -