Köpsignal i gruvjätte

Teknisk analys Stockholmsbörsens stigande trend har fallit tillbaka. Köpsignaler har utlösts i ett gruvbolag och i en internetleverantör.

OMX Stockholm 30

OMX30 har fallit tillbaka efter att ha testat motståndet vid 1410. Efter att ha gått ned under sex av de senaste sju handelsdagarna har index brutit sin stigande trend och stödet vid 1373. Index utlöste även en säljsignal när den bröt ned genom bottenlinjen i en rektangelformation.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Boliden

Boliden har brutit upp ur en nära horisontal trend och fortsatt stark utveckling indikeras. I juni utlöste kursen en köpssignal efter utbrott från en rektangelformation. Målkursen för utbrottet som var 112 kronor nådes och kursen har sedan dess fallit tillbaka något. Formationen indikerar fortsatt uppgång. Det finns ett litet motstånd över dagens nivå men vid en eventuell korrektion finns stöd kring 104 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

Bahnhof B

Bahnhof B visar en stark utveckling inom en stigande trendkanal och fortsatt positiv utveckling i aktien indikeras. Aktien har passerat en mindre motståndsnivå när den brutit ur sitt handelsmönster, vilket ger en köpsignal på kort sikt. Positiv volymbalans stärker aktien. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva helhetsbilden. Stöd finns vid 64 kronor medan det på uppsidan inte finns några motstånd.

Investtechs rekommendation: Köp

AarhusKarlshamn

AarhusKarlshamn har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Aktien har också brutit ned genom stödet vid 404 kronor. Vidare nedgång är därmed signalerad och 404 kronor fungerar nu som motstånd på uppsidan. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. Insiderscoren är negativ efter tre försäljningar och ett köp hittills i år.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -