Köpsignal i snabbväxare

Teknisk analys Stockholmsbörsen är fortfarande inne i en stigande trend men säljsignaler har lösts ut i ett storbolag. En tillväxtaktie får en köpsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk med drygt 1 procent under den senaste veckan. Index rör sig dock i en stigande trend sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras.

På kort sikt finns stöd vid 1327 punkter och motstånd vid 1355 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. På medellång sikt finns stöd och motstånd vid 1254 respektive 1374 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Axis

Axis rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har sjunkit i år och ligger nära stödet och trendgolvet vid 210 kronor, vilket ger ett bra köpläge. En aktie som ligger nära ett stöd indikerar uppgång. Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet.

Var dock uppmärksam på att brott ned genom stöd kommer att utlösa en säljsignal. Händer det kan kursen falla mycket på kort tid. Motstånd finns vid 224 kronor. 

Investtechs rekommendation: Köp

SKF B

SKF rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

På måndagen bröt aktien stödet vid 163 kronor och gav en säljsignal från en rektangel med målkursen 157 kronor eller lägre. Säljsignal från en rektangel-formation signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien fortsätter eller inleder en fallande trend. Nästa stöd finns vid 148 kronor. 

Negativ volymutveckling, med hög omsättning under de senaste dagarnas nedgång, bekräftar brottet ned och säljsignalen. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Etrion

Etrion rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. På måndagen etablerades brott ned genom stödet vid 3,94 kronor. En dubbeltopp-formation har gett en säljsignal med målkursen 3,02 kronor eller lägre.

Säljsignal från en dubbeltopp signalerar att pessimismen hos investerarna är ökande. Stöd finns först vid 2,40 kronor så nedsidan är stor. Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och säljsignalen.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -