Köpsignal i oljebolag

Teknisk analys Ett oljebolag och ett stålbolag utmärker sig med köpsignaler. För ett verkstadsbolag pekar däremot signalerna åt motsatt håll.

OMX Stockholm 30

OMXS30 har sjunkit svagt under den senaste veckan. Index rör sig i en stigande trend sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras. På kort sikt finns motstånd vid 1 355 punkter och stöd vid 1 327 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning.

Investtechs rekommendation: Köp

Africa Oil

Africa Oil rör sig i en stigande trend och vidare uppgång indikeras. Den stigande trenden indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära stödet och trendgolvet vid 50 kronor, vilket kan ge en reaktion upp. En aktie som ligger nära ett stöd indikerar uppgång. Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet.

Om man vill köpa kan det därmed vara gynnsamt att lägga en köporder precis ovanför stödet. Vid brott upp genom 53 kronor är uppsidan stor. Vid brott ned genom 50 kronor finns nästa stöd vid 42 kronor.

På kort sikt är volymutvecklingen positiv, vilket stärker aktien och indikerar att en reaktion upp kan komma. Volatilitetsrisken är hög.

Investtechs rekommendation: Köp

SSAB A

SSAB visar en stigande trend och vidare uppgång indikeras. Den stigande trenden indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära stödet vid 47,70 kronor, vilket kan ge en reaktion upp. Vid brott upp genom 49 kronor är uppsidan stor. Vid brott ned genom 47,70 kronor finns stöd vid 44 kronor.

Positiv volymutveckling stärker aktien och bekräftar den stigande trenden. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel efter tre köp i februari.

Investtechs rekommendation: Köp

Systemair

Systemair har brutit den stigande trenden. När en stigande trend bryts på nedsidan är det en signal om en ändring i stigningstakten. En stigande trend börjar ofta med en stark stigningstakt medan den avtar med tiden.

Två formationer har gett en säljsignal med målkursen 102 kronor eller lägre. Stöd finns vid 109 kronor medan motstånd finns vid 135 kronor. Hög volym under de senaste två dagarnas nedgång bekräftar säljsignalen.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -