På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NORDEN
BANG & OLUFSEN RAPPORTRUSADE, VINX30 +1,1% (Direkt)

2021-04-08 17:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna hade en blandad utveckling under torsdagshandeln. Samlingsindexet Vinx30 steg 1,1 procent till nivån 1.223.

I Köpenhamn avancerade OMXC25-indexet 1,8 procent till 1.710.

Elektronikkedjan Bang & Olufsen redovisade en omsättningstillväxt på 13,9 procent i årstakt under det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/21. Bolagets prognoser rörande försäljning och rörelseresultat lämnades oförändrade. Aktien handledes upp 7,9 procent.

Maersk avancerade 0,2 procent till 15.095 danska kronor. Analytiker vid HSBC upprepade köpstämpeln av aktien och justerade upp riktkursen till 19.300 danska kronor från tidigare 17.000.

Maersk har också öppnat upp för kortsiktiga bokningar till spotpris, ett erbjudande som avbröts i mars till följd av Suez-blockeringen.

Oslobörsens OBX-index var ned 0,3 procent till 942.

Telekombolaget Telenor bekräftade att bolaget för långt gångna diskussioner med Axiata om en fusion mellan bolagens verksamheter i Malaysia; Digi och Cellcom. Parterna skulle få en lika stor ägarandel om 33,1 procent i det nya bolaget. Telenor-aktien handlades upp 2,1 procent.

Oljebolagen tyngde däremot index-utvecklingen. Aker BP och Equinor var ned 3,3 respektive 2,7 procent, trots att Brentpriset var oförändrat.

Helsingforsbörsens OMXH25-index steg 0,1 procent till 5.002 med stöd av verkstadsbolgaen Wärtsilä och Metso Oututec som steg 1,8 respektive 1,5 procent.

I andra änden av indexutvecklingen noterades detaljhandelsbolaget Kesko och IT-konsulten Tieto Evry med nedgångar på 2,7 respektive 1,2 procent.Aker BP - I dag

{point.key}

Bang & Olufsen - I dag

{point.key}

Equinor - I dag

{point.key}

Kesko Oyj A - I dag

{point.key}

A.P. Møller - Mærsk B - I dag

{point.key}

Telenor - I dag

{point.key}

TietoEVRY - I dag

{point.key}

Wärtsilä Oyj Abp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -