På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Podd: Därför är uppgången uthållig

Redaktionspodden: Denna vecka pratar Lars Frick, Pär Ståhl och Karl Lans om varför vi sett börsbotten, halvledare, fastighetsaktier, energikrisen och en nordamerikansk begravningsplatsaktie.

Publicerad: 2022-08-05 14:10 av Placera.

Vattenvinnare och inverterade kurvor

Redaktionspodden: Denna vecka pratar Pär Ståhl, Pekka Kääntä, Adriana Valladare och Börsveckans Lars Frick framtida effektiviseringsvinnare inom el- och vattensektorn, var vinnarna finns inom hälsovårdssektor samt recessionsrisk och inverterade räntekurvor.

Publicerad: 2022-07-08 13:53 av Placera.

Börsveckan: Vad stort sker, det sker tyst

Aktiekrönika: Förra veckan skrev jag om bolag som lätt blir överskattade och därmed också övervärderade. Denna vecka tänker jag på motsatsen – börsens tråkmånsar som ändå slår förväntningarna.

Publicerad: 2022-06-15 08:40 av Lars Frick, Börsveckan

Börsveckan: Modigt av Warren Buffett

Krönika: För värdeinvesterare är en av vårens höjdpunkter utöver blomster och värme den årliga stämman i Berkshire Hathaway som gick av stapeln häromveckan. I sedvanlig ordning bjöds det på idel matnyttiga tankar.

Publicerad: 2022-05-17 09:50 av Lars Frick, Börsveckan

Börsveckan: Defensiv hälsovård är hett

Aktiekrönika: Innovationer och nya läkemedel ger en stadig tillväxt för läkemedelsbranschen trots en ständig dragkamp med politiker som vill pressa priserna. I en mer osäker ekonomisk värld framstår det som ett bra defensivt val.

Publicerad: 2022-04-21 09:07 av Lars Frick, Börsveckan

Båtar, lyx, spelbolag och herrelösa aktier

Placerapodden: Båtar, vin, lyx och spel. I veckans redaktionspodd utforskas det ljuva livet - med Martin Blomgren, Börsveckans Lars Frick, Ludvig Löngårdh, Pär Ståhl och Karl Lans.

Publicerad: 2022-04-14 10:22 av Placera.

Här biter inflationen på börsen

Placerapodden: I veckans redaktionspodd går vi igenom inflationsvinnare och förlorare, biltvättar, stora däckaffärer, vinstvarnare och deklarationstips. Med Placeras Ellinor Beckett, Martin Blomgren och Karl Lans samt Lars Frick från Börsveckan.

Publicerad: 2022-03-25 13:27 av Placera.

Börsveckan: Januarismockan

Krönika: Många gånger har januari varit en av de bästa månaderna. Skatteväxlingar eller nyårslöften vem vet, men likväl en säsongsmässigt stark månad. Så är inte fallet 2022 då riskaptiten dog. Men den kommer tillbaka.

Publicerad: 2022-02-16 09:29 av Lars Frick, Börsveckan

Lär aktieanalys av proffsen, del 3

Aktier: Undvik att gå i aktieanalysens nybörjarfällor. I del 3 av Placeras introduktion till att bli sin egen aktieanalytiker delar Placeras och Börsveckans analytiker med sig av sina bästa tips – och ger råd om hur du undviker misstagen de själva gjort.

Publicerad: 2022-02-15 11:16 av Ellinor Beckett

BV: Tänk globalt, producera lokalt

Krönika: Komponentbrist, snårig varuförsörjning samt dyra transporter och råvaror har plågat ekonomin de senaste kvartalen. Nu talas det om en omsvängning från outsourcing till near-sourcing och ett mer självständigt Europa.

Publicerad: 2021-12-08 09:08 av Lars Frick, Börsveckan

Aktierna man alltid ska köpa

Placerapodden: Denna vecka gästas Placeras redaktionspodd av Börsveckans Lars Frick. Han pratar om hur man hittar vinnare i börsens just nu mest nedgångna sektor. Dessutom talar Martin Blomgren, Karl Lans och Ellinor Beckett om köpvärda aktieraketer, Meta och serieförvärvare.

Publicerad: 2021-11-05 10:01 av Placera.

Börsveckan: Galen rusning till börsen

Krönika: Det är inte bara kursrekord på börsen. Det slås också rekord i antal nya noteringar med en aldrig sinande kö av bolag som söker investerarnas pengar. Det är givetvis ingen slump att det händer nu, och spelar man oddsen så är det bättre att satsa nya pengar på gamla bolag.

Publicerad: 2021-09-01 12:57 av Lars Frick, Börsveckan

Redaktionen: Så stor kassa har vi nu

Aktier: I skrivande stund är börsen upp 30 procent bara i år. Placeras och Börsveckans medarbetare berättar hur mycket kassa de har – eller inte har – och varför. De delar också med sig av hur de agerade i fjol när vi hade vårt senaste stora börsfall.

Publicerad: 2021-08-20 09:22 av Ellinor Beckett

Lars Frick om torsdagens Q2-rapporter

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar flera av dagens delårsrapporter. Bland annat så pratar vi om rapporterna från Axfood, Byggmax, Collector och SEB. Dessutom bjuder Lars på lite sommartankar.

Publicerad: 2021-07-15 11:15 av Placera.

Aktierna som straffats trots bra rapporter

Placera-TV: Börsveckans Lars Frick kommenterar dagens rapporter från Ambea, Hövding och Sobi. Dessutom om en trio bolagsrapporter som var bra men som inte belönades av börsen.

Publicerad: 2021-05-04 11:42 av Placera.

Börsveckan: ESG när det gäller

Börskrönika: Bolag som gör det lilla extra inom miljö, socialt ansvarstagande och styrning får ofta en premievärdering på börsen. Åtminstone om det används lite schablonmässigt som etikett. Men när det väl gäller ser det mer tveksamt ut.

Publicerad: 2021-04-07 11:20 av Lars Frick, Börsveckan

Stora förändringar väntar omsorgen

Kommentar: I spåren av coronapandemin så har fokus varit extra mycket på vård- och omsorgsbranschen där många brister uppdagats. En hel del permanenta förändringar är att vänta för branschens aktörer, på gott och ont.

Publicerad: 2021-03-30 11:22 av Lars Frick, Börsveckan

Börsveckan: Populism på börsen?

Krönika: Aktiemarknaden har förändrats i grunden de senaste decennierna, från en dammig klubb för de redan invigda till glättig folkrörelse. Demokratisering av finansmarknaden är svårt att klaga på, men kanske har folkligheten övergått i populism?

Publicerad: 2021-03-11 08:57 av Lars Frick, Börsveckan

Börsveckan: Småbolagsfokus på börsdag

Aktiekrönika: Häromveckan gick vår småbolagsdag av stapeln med åtta deltagande bolag och lika många vägar in i förståelse för marknaden och börsen just nu.

Publicerad: 2021-03-04 07:09 av Lars Frick, Börsveckan

Frick: Speglar värderingen dagens tillväxt?

Placera-TV: Placera-TV: Börsveckans Lars Frick och Placeras Jesper Norberg diskuterar utvecklingen för en sektor som efter stark marknadsutveckling har belönats med en hög värdering. Hur skall man tänka kring aktierna i Formpipe, Fortnox, Lime och Upsales?

Publicerad: 2021-02-19 09:28 av Placera.

Frick om rapporter och fenomenal tillväxt

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av dagens rapporter och hur han ser på aktierna. Vi pratar bland annat om Astrazeneca, Millicom och Mips. Dessutom har Lars tagit en titt på förutsättningarna för New Wave respektive Lyko.

Publicerad: 2021-02-11 14:57 av Placera.

Frick om Q4-rapporter och trötta bolag

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av dagens rapporter och hur han ser på aktierna. Vi pratar bland annat om Assa Abloy, Besqab och Skanska. Lars levererar dessutom ett par spaningar på rapportperioden.

Publicerad: 2021-02-05 14:58 av Placera.

Lars Frick om Q4-rapporter och djuraktier

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av dagens rapporter och hur han ser på aktierna. Dessutom har Lars tagit en titt på två väldigt populära djuraktier och berättar om sina slutsatser.

Publicerad: 2021-01-27 16:21 av Placera.

Frick: Nya innehav i utdelningsportföljen

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick berättar om sina förväntningar på utdelningsåret 2021. Dessutom redogör han för utdelningsportföljen 2020 och beskriver vilka förändringar som har gjorts inför innevarande år.

Publicerad: 2021-01-20 12:55 av Placera.

Lars Frick: Revansch för storbolagsaktier?

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka i Placera-TV. I dagens program diskuterar vi vilka lärdomar vi kan dra från börsåret 2020 och inledningen av 2021. Vilka aktier och sektorer tror Lars kan bli årets vinnare respektive förlorare?

Publicerad: 2021-01-14 08:40 av Placera.

Frick: Därför har storleken betydelse

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka med nya aktietankar. Idag fokuserar vi på Börsveckans råd under det gångna året. Såväl lyckade utfall som mindre lyckade. Dessutom pratar vi om en svensk vinnare på det nya corona-vaccinet.

Publicerad: 2020-12-09 14:25 av Placera.

Lars Frick om kursraset i Immunovia

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka med nya aktietankar. Idag foksuerar vi på IT-konsulter och diskuterar såväl Addnode som Softronic. Dessutom pratar vi om Immunovia efter veckans kraftiga ras i aktien.

Publicerad: 2020-12-03 15:22 av Placera.

Lars Frick om börsens bästa cykelhjälm

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka med nya aktietankar. Idag foksuerar vi på hjälmar och diskuterar såväl Mips som Hövding. Dessutom pratar vi om covid-vaccinet och hur det påverkar olika tillverkare.

Publicerad: 2020-11-25 13:22 av Placera.

Frick: Forskningsbolag nära genombrottet

Placera-TV: Lars Frick från Börsveckan kommenterar gårdagens rapport från Nibe och hur han ser på aktien. Dessutom diskuterar vi två forskningsbolag som båda kommer allt närmare ett genombrott.

Publicerad: 2020-11-19 12:54 av Placera.

Lars Frick: Ericsson åter i ledartröjan

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick ger sin syn på dagens rapport från Bahnhof. Dessutom diskuterar vi Ericssons nya finansiella mål som presenterades i samband med dagens kapitalmarknadsdag. Dessutom frågar vi oss om det är dags att köpa Nokia istället.

Publicerad: 2020-11-10 13:02 av Placera.

Visa fler resultat