På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Aktierna som straffats trots bra rapporter

Placera-TV: Börsveckans Lars Frick kommenterar dagens rapporter från Ambea, Hövding och Sobi. Dessutom om en trio bolagsrapporter som var bra men som inte belönades av börsen.

Publicerad: 2021-05-04 11:42 av Placera.

Börsveckan: ESG när det gäller

Börskrönika: Bolag som gör det lilla extra inom miljö, socialt ansvarstagande och styrning får ofta en premievärdering på börsen. Åtminstone om det används lite schablonmässigt som etikett. Men när det väl gäller ser det mer tveksamt ut.

Publicerad: 2021-04-07 11:20 av Lars Frick, Börsveckan

Stora förändringar väntar omsorgen

Kommentar: I spåren av coronapandemin så har fokus varit extra mycket på vård- och omsorgsbranschen där många brister uppdagats. En hel del permanenta förändringar är att vänta för branschens aktörer, på gott och ont.

Publicerad: 2021-03-30 11:22 av Lars Frick, Börsveckan

Börsveckan: Populism på börsen?

Krönika: Aktiemarknaden har förändrats i grunden de senaste decennierna, från en dammig klubb för de redan invigda till glättig folkrörelse. Demokratisering av finansmarknaden är svårt att klaga på, men kanske har folkligheten övergått i populism?

Publicerad: 2021-03-11 08:57 av Lars Frick, Börsveckan

Börsveckan: Småbolagsfokus på börsdag

Aktiekrönika: Häromveckan gick vår småbolagsdag av stapeln med åtta deltagande bolag och lika många vägar in i förståelse för marknaden och börsen just nu.

Publicerad: 2021-03-04 07:09 av Lars Frick, Börsveckan

Frick: Speglar värderingen dagens tillväxt?

Placera-TV: Placera-TV: Börsveckans Lars Frick och Placeras Jesper Norberg diskuterar utvecklingen för en sektor som efter stark marknadsutveckling har belönats med en hög värdering. Hur skall man tänka kring aktierna i Formpipe, Fortnox, Lime och Upsales?

Publicerad: 2021-02-19 09:28 av Placera.

Frick om rapporter och fenomenal tillväxt

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av dagens rapporter och hur han ser på aktierna. Vi pratar bland annat om Astrazeneca, Millicom och Mips. Dessutom har Lars tagit en titt på förutsättningarna för New Wave respektive Lyko.

Publicerad: 2021-02-11 14:57 av Placera.

Frick om Q4-rapporter och trötta bolag

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av dagens rapporter och hur han ser på aktierna. Vi pratar bland annat om Assa Abloy, Besqab och Skanska. Lars levererar dessutom ett par spaningar på rapportperioden.

Publicerad: 2021-02-05 14:58 av Placera.

Lars Frick om Q4-rapporter och djuraktier

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av dagens rapporter och hur han ser på aktierna. Dessutom har Lars tagit en titt på två väldigt populära djuraktier och berättar om sina slutsatser.

Publicerad: 2021-01-27 16:21 av Placera.

Frick: Nya innehav i utdelningsportföljen

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick berättar om sina förväntningar på utdelningsåret 2021. Dessutom redogör han för utdelningsportföljen 2020 och beskriver vilka förändringar som har gjorts inför innevarande år.

Publicerad: 2021-01-20 12:55 av Placera.

Lars Frick: Revansch för storbolagsaktier?

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka i Placera-TV. I dagens program diskuterar vi vilka lärdomar vi kan dra från börsåret 2020 och inledningen av 2021. Vilka aktier och sektorer tror Lars kan bli årets vinnare respektive förlorare?

Publicerad: 2021-01-14 08:40 av Placera.

Frick: Därför har storleken betydelse

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka med nya aktietankar. Idag fokuserar vi på Börsveckans råd under det gångna året. Såväl lyckade utfall som mindre lyckade. Dessutom pratar vi om en svensk vinnare på det nya corona-vaccinet.

Publicerad: 2020-12-09 14:25 av Placera.

Lars Frick om kursraset i Immunovia

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka med nya aktietankar. Idag foksuerar vi på IT-konsulter och diskuterar såväl Addnode som Softronic. Dessutom pratar vi om Immunovia efter veckans kraftiga ras i aktien.

Publicerad: 2020-12-03 15:22 av Placera.

Lars Frick om börsens bästa cykelhjälm

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick är tillbaka med nya aktietankar. Idag foksuerar vi på hjälmar och diskuterar såväl Mips som Hövding. Dessutom pratar vi om covid-vaccinet och hur det påverkar olika tillverkare.

Publicerad: 2020-11-25 13:22 av Placera.

Frick: Forskningsbolag nära genombrottet

Placera-TV: Lars Frick från Börsveckan kommenterar gårdagens rapport från Nibe och hur han ser på aktien. Dessutom diskuterar vi två forskningsbolag som båda kommer allt närmare ett genombrott.

Publicerad: 2020-11-19 12:54 av Placera.

Lars Frick: Ericsson åter i ledartröjan

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick ger sin syn på dagens rapport från Bahnhof. Dessutom diskuterar vi Ericssons nya finansiella mål som presenterades i samband med dagens kapitalmarknadsdag. Dessutom frågar vi oss om det är dags att köpa Nokia istället.

Publicerad: 2020-11-10 13:02 av Placera.

Lars Frick: Äg aktien och se glad ut

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar dagens kvartalsrapporter från Astrazeneca och Sedana Medical. Dessutom diskuterar vi Lars senaste analys på Sobi. Vad krävs för att lyfta aktien och är Sobi en uppköpskandidat?

Publicerad: 2020-11-05 13:08 av Placera.

Lars Frick om onsdagens Q3-rapporter

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av morgonens kvartalsrapport. Vi fokuserar på rapporterna från FlexQube, Micro Systemation och Arjo. Dessutom delar Lars med sig av sina intryck från årets tredje kvartal.

Publicerad: 2020-10-28 12:52 av Placera.

Lars Frick om onsdagens Q3-rapporter

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick kommenterar några av morgonens kvartalsrapport. Vi fokuserar på en trio storbolagsrapporter. Rapporterna som avhandlas är från Ericsson, Handelsbanken och Telia.

Publicerad: 2020-10-21 11:41 av Placera.

Frick: Nordiska lågpriskedjor mer att ge

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick redogör för ett par av aktierekommendationerna i senaste numret. Idag fokuserar vi på två lågpriskedjor, finska Tokmanni och norska Europris.

Publicerad: 2020-10-14 08:49 av Placera.

Frick: Därför har Hexpol mer att ge

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick redogör för ett par av aktierekommendationerna i senaste numret. Vi pratar om tidningens syn på Hexpol efter den omvända vinstvarningen. Dessutom om hur Kopparbergs har hanterat coronapandemin.

Publicerad: 2020-10-07 09:09 av Placera.

Frick: Därför ska du köpa teleoperatören

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick redogör för ett par av aktierekommendationerna i senaste numret. Vi pratar om Börsveckans favorit bland teleoperatörerna. Dessutom ställer vi oss frågan om Stillfront har mer att ge på börsen.

Publicerad: 2020-09-29 13:58 av Placera.

Därför vänder börsen upp igen

Placerapodden: Lars Frick, Karl Lans och Ellinor Beckett pratar försäkringsaktier och varför AI kan revolutionera branschen, medtechaktier, nyintroduktioner, vanligaste aktierna bland de som bara äger en aktie och varför börsen kan vända upp igen.

Publicerad: 2020-09-25 14:45 av Placera.

Lars Frick om börsnoteringar och H&M

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick tar temperaturen på ett par aktuella börsnoteringar. Vi pratar om medicinteknikbolaget Implantica och Readly, som erbjuder digitala magasin. Dessutom kommenterar Lars dagens siffror från H&M.

Publicerad: 2020-09-15 11:39 av Placera.

Lyssna och lär av börsbolagen

Börs: Förra veckan var det åter dags för Börsveckans småbolagsdag med sju presenterande bolag och än fler intressanta uppslag. Att lyssna på bolag ger insikter i deras verksamhet såväl som respektive marknad och det kan varmt rekommenderas.

Publicerad: 2020-09-09 13:19 av Lars Frick, Börsveckan

Frick om börsens bostadsutvecklare

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick går igenom börsens bostadsutvecklare. Vi pratar om sektorns svaga utveckling på börsen och vad som talar för aktierna nu. Lars ger även sin syn på aktierna i JM och Besqab.

Publicerad: 2020-09-09 09:28 av Placera.

Följ Börsveckans småbolagsdag live

Börs: Under onsdagen den 2 september arrangeras Börsveckans småbolagsdag i Stockholm där en rad intressanta småbolag får chansen att berätta mer om sina verksamheter och möjligheter att växa de närmaste åren.

Publicerad: 2020-09-02 09:34 av Placera.

Frick: Två hälsovårdsaktier du skall äga

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick ger sin syn på medicntekniksektorn och hur den har påverkats under pandemin. Lars tar upp två case som haft helt olika förutsättningar under coronakrisen.

Publicerad: 2020-09-01 15:39 av Placera.

Frick: Kan vara bra att följa trenden

Placera-TV: Börsveckans analytiker Lars Frick berättar om tidningens senaste nummer. Tillsammans med Placeras Jesper Norberg summerar han sommaren, berättar vad redaktionen tror om börshösten och lyfter fram två aktier med stark tillväxt.

Publicerad: 2020-08-25 14:05 av Placera.

Halvårssummering av våra råd

Börsveckan: Då var det dags att summera första halvan av säsongen och vi synar hur våra råd utvecklats hittills under 2020. Sett i backspegeln så har oddsen för att tjäna pengar på Börsveckans aktieanalyser varit goda och den positiva trenden fortsätter.

Publicerad: 2020-07-02 09:25 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Visa fler resultat