Sjunde bästa Europafonden på ett år och åttonde bästa på fem år

ANNONS Bolag som gynnas av strukturell tillväxt som drivs av starka trender är vi övertygade om att är mer värdeskapande än cyklisk tillväxt och betydligt mindre konjunkturberoende. Vi har identifierat ett antal intressanta strukturella tillväxtområden som vi investerar i, bl a: digitalisering, energieffektivisering och hälsovård.

Fondförvaltare Carl Bernadotte, Marcus Grimfors & Alexander Jansson

• Av 94 Europafonder hos Avanza har CB European Quality Fund den sjunde bästa utvecklingen på ett år och den åttonde bästa på fem år. På ett år har fonden avkastat +23 % och på fem år +75 %, i SEK.

• CB European Quality Fund är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar i Europas främsta kvalitetsbolag. Vi investerar i stora bolag som har en beprövad affärsmodell och skyddas av höga inträdesbarriärer, med en bra ledning som historiskt levererat mervärde. Våra innehav är marknadsledande med starka produkter och solida balansräkningar, med en stabil och strukturell vinsttillväxt oavsett konjunktur.

• Bolag som gynnas av strukturell tillväxt som drivs av starka trender är vi övertygade om att är mer värdeskapande än cyklisk tillväxt och betydligt mindre konjunkturberoende. Vi har identifierat ett antal intressanta strukturella tillväxtområden som vi investerar i, bl a: digitalisering, energieffektivisering och hälsovård. Exempel på bolag inom dessa områden är: Schneider Electric, Atlas Copco, Wolters Kluwer, Vitec Software och Novo Nordisk.

• Investeringsbesluten är långsiktiga och i snitt håller vi ett innehav i sex år. Vi vågar avvika från index med en koncentrerad portfölj med normalt 25-35 bolag som vi har stor tilltro till.

• Förvaltningsteamet består av Carl Bernadotte, Marcus Grimfors och Alexander Jansson. Alla beslut tas gemensamt av de tre förvaltarna som har mer än 10 års erfarenhet av att tillsammans förvalta CB European Quality Fund. CB Fonder är ett familje- och partnerägt värdepappersbolag och förvaltarna är delägare i bolaget och investerade i fonderna – vi har således fulla incitament att göra ett bra jobb och sitter i samma båt som dig som investerare.

Se fonden här

Andelskurser och värden kan såväl öka som minska, och en investering kan gå förlorad. Historisk avkastning är aldrig en garanti för framtida avkastning. Faktablad, hel- och halvårsredovisningar samt prospekt för fonden finns tillgängliga via vår hemsida. Detta meddelande ska inte betraktas som finansiell rekommendation.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -