Aktie-Ansvar Total – en global allokeringsfond

ANNONS Att det är oroligt och minst sagt lite skakigt i världen skulle nog få argumentera emot. I både Europa och mellanöstern rasar krig. Under året ska nära hälften av världens befolkning gå till vallokalerna för att rösta. Under 2023 såg vi den snabbaste ränteuppgången någonsin och en börs som åkte jojo för att avsluta året med att stiga i den snabbaste takten på 20 år. Mitt i allt det här står du.

 

I en omvärld under förändring behöver du som sparare rationellt försöka fördela och styra dit kapital till det som på lång sikt förväntas ge bäst avkastning med en bra riskspridning. Är det 100 procent aktier? Vilka bolag, marknader, sektorer, valutor och tillgångsslag ska du äga? När frågorna blir många och vi har orolig inramning, ta hjälp av engagerade experter för att balansera risken i ditt sparande.

Investera i fonden här

En global allokeringsfond

Aktie-Ansvar Total är en aktivt förvaltad global allokeringsfond som kan fungera som en total lösning för ditt fondsparande eller som bas i portföljen. Andelen aktieplaceringar gör ändå att rekommenderad placeringshorisont är minst fem år. Fonden förvaltas av chefekonom Christer Tallbom och investeringsstrateg Eric Karlsson.

– Aktie-Ansvar Total erbjuder en total förvaltningslösning för våra kunder oavsett om det är privatpersoner, företag eller institutioner som investerar. I vår förvaltning får du en exponering mot Sverige, Europa och globalt inom såväl aktier, räntor som alternativa tillgångsslag. Beroende på vår övergripande marknadssyn fördelar vi kontinuerligt fondportföljen och vi har ett flexibelt mandat vilket ger oss stora möjligheter att allokera efter rådande marknadsläge med ambitionen att generera god riskjusterad avkastning över tid, säger Christer Tallbom.

Ränteinslag balanserar risken

Aktie-Ansvar Total har ett tydligt fokus på riskhantering, långsiktigt värdeskapande och ansvarsfulla investeringar. Ett tydligt inslag som bidrar till att balansera risken är räntedelen. Den utgörs av aktivt förvaltade räntefonder, något som fick ett rejält uppsving under 2023.

– Många ränteplaceringar gav betydligt högre avkastning 2023 än tidigare. Detta är inget som än så länge förändrats. Den aktuella portföljräntan i våra räntebärande placeringar överstiger i dagsläget 5 procent, vilket ger en attraktiv krockkudde i portföljen. Med fondens ränteplaceringar har vi förutsättningar att skapa god riskjusterad avkastning, säger Eric Karlsson.

Investera i fonden här

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr finns att hämta på www.aktieansvar.se

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -