Finserve Global Security Fund belönad med fem stjärnor av Morningstar - goda framtidsutsikter stärkta av nyckelrekrytering

ANNONS Den svenska kapitalförvaltaren Finserve, som introducerade tillgångsslaget Private Debt i Norden, har också etablerat sig framgångsrikt med tematiska aktiefonder på den nordiska marknaden. Fonden Finserve Global Security Fund (GSF) med fokus på försvars- och säkerhetsindustrin står ut som extra relevant med stark riskjusterad avkastning och har kunnat stå emot fallande aktiemarknader i de senaste årens ekonomiskt turbulenta tider och allt högre säkerhetspolitisk risk.

Fondens resultat över tid har nu uppmärksammats av det prestigefyllda rankinginstitutet Morningstar som gett fonden högsta betyget fem stjärnor. Betyget är ett tydligt tecken på framgång i form av god avkastning och potential, med hänsyn till den nivå av risk fonden tagit.

Under 2022, ett år som beskrivs som ett av århundradets sämsta år för investeringar, lyckades GSF prestera mycket bra, med en avkastning på över 10 procent efter avgifter. Denna framgång tillskrivs delvis fondens strategiska tillvägagångssätt, dels dess förmåga att identifiera och positionera sig i megatrender inom försvars- och cybersäkerhetssektorn.

Läs mer och investera i Global Security Fund här

Joakim Agerback, fondens förvaltare, betonar vikten av att investera i förutsägbar tillväxt som ökar förutsättningarna för god avkastning. Investeringar i västerländska demokratiers försvar och säkerhet kommer att bestå över lång tid framöver. Fonden kan också i det här svåra marknadsklimatet ge riskspridning mot geopolitisk risk, något som annars negativt kan påverka sparares placeringar.

En viktig utveckling för fonden är rekryteringen av Sveriges tidigare arméchef, Karl Engelbrektson, som Head of Advisory Board. Engelbrektson, som har en imponerande bakgrund inom både den svenska Försvarsmakten och internationella organisationer som NATO och EU. Karl tillför värdefull insikt och erfarenhet till fonden. Hans engagemang i fonden, som han beskriver med "stor entusiasm och energi", är tänkt att rikta fokus mot att investera i industrier som bidrar till demokrati, frihet och säkerhet.

Karl Engelbrektson, Head of Advisory Board

Läs mer och investera i Global Security Fund här

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -