Aktie-Ansvar Total – som bas i din fondportfölj

ANNONS Att välja fonder, fördela med rätt inriktning och balansera risken kan vara svårt. Sparare behöver rationellt försöka fördela och styra kapitalet till det som på lång sikt förväntas ge bäst avkastning med en bra riskspridning, det vill säga det som på finansspråk heter ”allokera”. Dessutom är det en fördel att vara aktiv och fördela om sparandet med jämna mellanrum eftersom rätt fördelning idag inte nödvändigtvis är rätt framöver.

Andelen aktier i ditt sparande kommer få stor inverkan på resultatet i slutändan. Aktier har historiskt gett hög avkastning men också till relativt hög risk. Därför är det inte självklart att du enbart ska spara i aktiefonder utan du kan behöva balansera med alternativ i lägre riskklasser. Om du upplever den här typen av beslut som besvärliga kan du överlåta det till engagerade experter med lång erfarenhet och som bevakar marknaden åt dig varje dag.

Spara i Aktie-Ansvar Total >

Fonden som ger spararna en totallösning
Med Aktie-Ansvar Total får du en aktivt förvaltad global allokeringsfond som ger dig en total lösning för fondsparandet och som även kan fungera som bas i fondportföljen. Fonden förvaltas av chefekonom Christer Tallbom och investeringsstrateg Eric Karlsson.

– Aktie-Ansvar Total kan fungera som en total förvaltningslösning för våra kunder oavsett om det är privatpersoner, företag eller institutioner som investerar. Beroende på vår övergripande marknadssyn fördelar vi kontinuerligt fondportföljen mellan olika tillgångsslag, branscher och regioner. Fonden har ett flexibelt mandat vilket ger oss stora möjligheter att allokera efter rådande marknadsläge med ambitionen att generera god riskjusterad avkastning över tid, säger Christer Tallbom.

Ränteinslag balanserar risken
Aktie-Ansvar Total ger dig både spets och bredd genom förvaltarnas noga utvalda investeringar i svenska och europeiska bolag samt bred global aktieexponering via utvalda ETF:er. Räntedelen utgörs av aktivt förvaltade räntefonder som fått ett rejält uppsving under 2023.

– Många ränteplaceringar ger betydligt högre avkastning idag. Den aktuella portföljräntan i våra räntebärande placeringar överstiger i dagsläget 5 procent, vilket ger en attraktiv krockkudde i portföljen och visst skydd mot den fortsatt höga inflationen. Med fondens ränteplaceringar har vi förutsättningar att skapa god riskjusterad avkastning, säger Eric Karlsson.

Mer om Aktie-Ansvar Total >

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Förköpsinformation finns att hämta på www.aktieansvar.se.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -