På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kassakistor, gratispengar och bättre än nattsvart

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

REFINANSIERING. Stigande räntor pressar fastighetsaktierna och bolagen måste de närmaste åren finansiera om obligationer för hundratals miljarder kronor. "Gratispengarnas tid är över", säger Danske Banks kreditanalyschef Louis Landeman. (DI)

EJ SÅ NATTSVART. Fastighetsaktierna har haft ett uselt 2022 och pressades hårt på torsdagen efter Feds räntebesked. Men fastighetstoppar ser ingen risk för kris. "Läget är inte så nattsvart som man vill få det till", säger fastighetsveteranen Biljana Pehrsson. (DI)

STORA KASSAKISTOR. Samtidigt som aktiekurserna faller sitter riskkapitalbolagen med rekordstora kassakistor. "Jag tror att vi kommer få se en explosion av private equity-affärer", säger Lars Ingemarsson, chef för Citis nordiska investmentbank. (DI)

BRÅK. Det finns ett brett och starkt stöd för Profilgruppens nuvarande ordförande Klaus Wiemers, trots att den största ägaren begärt att han ska entledigas, säger Lars Johansson, som är näst största ägare och ordförande i valberedningen. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -