På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kryptoras, SAS-trubbel och den nya batteribubblan

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

PRISÖKNINGAR. Två av tre industriföretag och mer än hälften av tjänsteföretagen planerar att höja sina priser i stor eller mycket stor utsträckning. (DI mån)

BATTERISATSNINGAR NÄSTA BUBBLA? Miljarder pumpas in i nya batterifabriker för elbilar i Europa, såsom svenska Northvolt. Nu varnar experter för överkapacitet och mördande konkurrens från Kina. (SvD lör)

OKTOGONEN SÄLJER FÖR ATT FINANSIERA PENSIONER. Handelsbankens pensionsstiftelse Oktogonen, som är storägare i banken, har tvingats sälja miljontals aktier. Det stärker Industrivärdens och finansmannen Fredrik Lundbergs position i Handelsbanken inför avvecklingen i Finland och Danmark. (DI lör)

USA:S 5G-BRÅK HOT MOT SAS. Bråket om huruvida 5G-signaler äventyrar flygsäkerheten har orsakat inställda och omdirigerade flygningar i USA. Risken finns att SAS-passagerare hamnar på andra flygplatser än planerat. (DI lör)

RYSK POLITIK HOT MOT BÖRSEN. Risken för en rysk invasion av Ukraina har inte prissatts på börsen och en väpnad konflikt - med nya hårda sanktioner mot landet - kan få långtgående ekonomiska konsekvenser. (DI mån)

KRYPTORASET TOG FART NÄR BÖRSEN FÖLL. Det breda fallet för kryptovalutorna planade ut något på söndagen, men bitcoin snuddade som lägst vid 34.295 dollar i helgen. (DI lör)

Gå till Placera.se för att läsa fler artiklar

Här hittar du alla våra aktieanalyser

Här finns alla våra fondanalyser

Här hittar du allt om privatekonomi

Här finns våra makrokommentarer

Här kan du lyssna våra poddar

Här kan du se alla våra tv-inslag

Här hittar du det månatliga strategidokumentet

Här kan du se redaktionens aktieinnnehav

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -