På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Uppgången utraderad, banker backar

Börsen Stockholmsbörsen inledde på plus på onsdagen, men hade vid lunchtid gått tillbaka till något under oförändrade nivåer. Storbankerna noterade nedgångar pressade av sänkta rekommendationer för SHB och SEB av ABG

Ute på de ledande Europabörserna syntes nedgångar i Paris och Frankfurt medan Londonbörsen endast visade upp mindre förändringar.

Vid 12-tiden var OMXS30 ned 0,2 procent till nivån 2.330. På Stockholmsbörsen hade då cirka 8,5 miljarder kronor omsatts.

Bankerna handlades nedåt. ABG har sänkt sina rekommendationer för SEB och SHB till behåll från köp. SEB tappade drygt 3 procent medan SHB var ned cirka 2 procent.

Clas Ohlsson steg 13 procent efter en stark rapport som överträffade analytikernas förväntningar på de flesta punkter. Bland annat bjöd det brutna räkenskapsårets andra kvartal på ett rörelseresultat som var 24 procent högre än analytikernas snittförväntan. Det tredje kvartalet har startat med 6 procents högre försäljning. Kundtrafiken har börjat återvända under månaden, men hur nya restriktioner kan komma att påverka framöver är för tidigt att säga menade vd Kristofer Tonström i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Bland de mest omsatta storbolagen fortsatte Evolution uppåt och steg närmare 4 procent efter tisdagens uppgång på 6 procent. H&M var ned strax under 2 procent.

Securitas har ingått avtal om att förvärva verksamheten elektroniska säkerhetslösningar från Stanley Black & Decker för en kontant köpeskilling på 3.200 miljoner dollar på skuld- och kassafri bas. Stanley Security har verksamhet på tolv marknader globalt och förväntas generera en försäljning om närmare 1.700 miljoner dollar under 2021, varav cirka 40 procent är återkommande intäkter. Marknaden svarade med att handla ned Securitas-aktien 0,3 procent efter en inledande uppgång.

På rekommendationsfronten har Kepler Cheuvreux inlett bevakning av Synsam med rekommendation köp till riktkurs 85 kronor. Aktien avancerade nästan 8 procent till 75:60 kronor.

Poolia steg 3 procent efter besked om att bemanningsföretaget breddar sitt tjänsteutbud genom att starta konsultföretaget Qrios som erbjuder konsulttjänster inom IT, Life Science och Engineering. Årsomsättningen för den del av Poolia som går in i den nya verksamheten uppgår till 150 miljoner kronor.

Det First North-listade livsmedelsbolaget Fuud, med inriktning mot så kallad functional food, har tecknat flera försäljningsavtal under fjärde kvartalet och har samtidigt arbetat med lansering av ett nytt varumärke inom funktionsdrycker under varumärket Legendz. Beskedet gillades och aktien klättrade 14 procent.

JCE Asset Management köper drygt 2,2 miljoner aktier i Embellence, motsvarande 10,5 procent av aktier och röster i bolaget, från den största aktieägaren Litorina. Heminredningsföretagets aktie steg drygt 2,5 procent.

På onsdagen är det handelspremiär på First North för Momentum Software. Avsluten gjordes vid 71:11 kronor, en uppgång på cirka 18 procent från teckningskursen i erbjudandet inför noteringen på 61 kronor.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -