På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Riksbanken, sänkta löner och fastighetsaffärer

Nyheter i korthet Här är morgonens nyheter i ett svep.

SÄNKTA LÖNER. Arbetslösheten bland utomeuropeiska invandrare har under pandemin stigit till rekordhöga 22 procent, vilket är klart högst i Norden. Enligt forskare krävs det sänkta löner för lågkvalificerade jobb för att bryta utvecklingen. (DN Debatt)

RIKSBANKEN. SBAB:s chefekonom Robert Boije tycker att Riksbanken måste bli mer transparent kring vilka överväganden som gjorts kring de stora stödköpen av värdepapper och avvägningen mellan att i stället ändra reporäntan. (DI Debatt)

FASTIGHETSAFFÄRER. Logistikfastigheter är eftertraktade av utländska investerare. Hittills i år har fastigheter inom sektorn sålts för 30 miljarder kronor i Sverige. (DI)

NEJ TACK. Fondbolaget Tin Fonder har beslutat att tacka nej till budet på Sobi. Tin finns på plats 22 i ägarlistan med 0,5 procent av kapitalet. (DI)

STÅL. Energikrisen slår mot stålbranschen och flera europeiska stålbolag höjer priser för att kompensera för kostnadsökningen. (DI)

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -